“Dig og mig ved daggry” af Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved

Dig og mig ved daggry

Titel: “Dig og mig ved daggry”
Forfatter: Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved
Udkom: 22. oktober 2013
Sider: 309
Forlag: Gyldendal

DUO stjerner III

 

 

 

 

”Dig og mig ved daggry” er en gribende roman, og jeg var så opslugt af den, at jeg havde et tomt hul i maven flere dage efter, den sidste side var vendt.

streg

Resumé

Louise er død. Hendes krop er blevet fundet i Limfjorden, hendes ene hånd forbundet med hendes kæreste, Liam, med håndjern.
Der er ingen, der ved, hvad der er sket. Der er ingen, der kan forklare det. Ingen andre end Louise selv – men hun kan ikke forklare noget som helst – hun er jo død.

Imens prøver Louise og Liams venner og familier fortvivlet at håndtere det hele. Louises mor lukker det hele ude og vil ikke tale om det, mens Louises far er fast besluttet på at samle brikkerne og finde ud af, hvad der skete.

Louise vil fortælle historien om, hvorfor det hele endte, som det gjorde. Hvorfor hun endte i død Limfjorden i en alder af sytten år. Hvordan hele hendes liv ændrede sig, da hun mødte Liam.

streg

Anmeldelse

”Dig og Mig ved Daggry” er skrevet af de to danske forfattere Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved, og den foregår i Aalborg. Den er altså på mange måder tættere på end de bøger, jeg plejer at læse. For det meste læser jeg overnaturligt, og det er meget sjældent, at jeg læser noget, der foregår i Danmark.

”Dig og Mig ved Daggry” er altså på flere måder tættere på. Både når det kommer til stedet, men også fordi den er realistisk. Det skræmte mig lidt, hvordan jeg til sidste i bogen var lige så afklaret med, at selvfølgelig skulle de begå selvmord, det var da den eneste udvej, som Louise og Liam var. Bogen er skræmmende godt skrevet, så denne tanke om selvmord sniger sig ind i éns bevidsthed uden man egentlig er klar over det før til sidst.

Bogen er opdelt i to handlingsforløb, der kører parallelt. Det ene handlingsforløb omhandler Louises liv fra hun møder Liam til de begår selvmord. Det andet handlingsforløb handler om Louises og Liams familier og venner og om, hvordan de prøver at finde mening i det, der er sket. I begge forløb er det Louise, der er fortælleren.

Bogen jonglerer med nogle ret tunge temaer – stoffer, vold, selvmord og voldtægt. Derfor var den lidt deprimerende på en hel anden måde, end jeg var forberedt på, da jeg satte mig til at læse den for første gang. Det er vildt, hvor hurtigt Louises liv går fra at være en helt almindelig teenagetøs til at være rodet ind i alle mulige utænkelige situationer, som hverken hende eller Liam ved, hvordan de skal komme ud af.

Louise og Liams forhold er ret turbulent. Der er dage, hvor det hele bare kører på skinner og de er glade og drømmer sammen om den fantastiske fremtid, de har foran sig, og så er der dage, hvor de råber og skriger ad hinanden og slet ikke kan finde ud af at være sammen. Alligevel er det klart, at de elsker hinanden for meget til, at det ville være en mulighed for dem at gå fra hinanden – det er klart både for dem og for læseren.

Alt i alt er jeg virkelig begejstret for ”Dig og mig ved daggry”, og den er helt klart anbefalingsværdig! Den retter sig nok mest til teenagere, men også ældre ville kunne få glæde af den. Dog er den efter min mening ikke helt god til under 15 år, eftersom den håndterer tunge emner. Det er i hvert fald en bog, jeg vil samle op igen en anden god gang.

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *