“Dinea” af Louise Haiberg

Dinea

Titel: Dinea
Forfatter: Louise Haiberg
Serie: Modertræets datter
Forlag: Tellerup
Genre: Fantasy, ungdom, serie
Sider: 493
Udgivelsesdato: 12. november 2016

duo 4½

 

 

 

 

Forsiden på ’Dinea’ var det, der først drog min interesse til bogen, for hold nu op, hvor er den flot og indbydende! Historien blev jeg også fan af, da jeg først kom ind i universet.

streg

Resumé

Dinea lider af en sygdom, som er lidt af et mysterium for lægerne, der ikke kan finde ud af, hvad hun fejler. Hun har mareridt om natten om en anden verden, som hun regerer.

Lucien hører til en for længst glemt race, og lever i en anden verden i menneskerne. Han har sine egne mål, som Dinea skal hjælpe ham med – hun ved det bare ikke endnu…

streg

Anmeldelse

Det var en lidt tung start, jeg havde på ’Dinea’, hvilket skyldtes at jeg var en del forvirret i starten. Bogen er nemlig inddelt i tre forskellige ”synsvinkler”, i form af Dineas, Lucien og fortidsminder. Disse kapitler med fortidsminder havde jeg rigtig svært ved at holde styr på i starten, og finde ud af, hvordan det hang sammen med det der foregik i nutiden. Det var først da jeg var omkring halvvejs, at jeg fandt ud af hvordan de hang sammen med historien.

Dette ærgre mig en del, da jeg starten måske ville have været lettere, hvis jeg havde haft den viden om, hvis minder jeg fik fortalt. De kom nemlig både efter kapitler fra Dinea og Lucien, og til at starte med, troede jeg faktisk at det var deres minder. Bagefter giver det dog rigtig god mening, at de er med i historien.

Der var rigtig meget mystik til stede i ’Dinea’ og jeg skulle bruge hovedet en del, for at holde styr på, hvad der var ”skuespil” mellem karakterne og hvad der ikke var. Derudover fik man små bider af information, som strakt fik mig til at gætte på en masse, hvor jeg så først senere hen, fik resten af den information, som ofte viste sig, at være noget helt andet, end det jeg troede.

Det er ikke så tit jeg læser fe bøger. Fe universet virker for mig lidt mere indviklet, og jeg har nok bare haft svært ved at blive lokket af deres univers, men jeg synes Louise Haiberg har fået lavet en virkelig godt univers, som bringer noget nyt til fe universet, da disse feer på mange måder ikke ligner andre, jeg har hørt om i andre bøger. Dette gjorde også at det hele blev lidt mere originalt.

Dinea og Lucien har en masse sammenstød, som helt sikkert er med til at krydre historien og bidrage med humor. De har i hvert fald nogle konfrontationer, som var rigtig underholdende og det var tydeligt at mærke forskel på hvem jeg fik historien fortalt fra, ud fra de tanker de gjorde sig.

Så hvis man er til feer, en interessant historie, hvor man får små bider serveret af gangen og et hæsblæsende forhold med en krig under opsejling, så er det bare med at komme i gang! ’Dinea’ bringer noget nyt på bordet i fantasy genren, og jeg glæder mig til at læse mere fra Louise Haiberg i fremtiden.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *