“Dødens Ventesal” af Silja Bødker

dødens ventesal

Titel: Dødens Ventesal
Forfatter: Silja
Bødker
Sider: 288
Udkom: 06/02-2012
Forlag: Forlaget Facet

DUO stjerner 4

 

 

 

 

“Dødens Ventesal” var på mange måde som jeg havde forstillet mig, og alligevel helt anderledes. Det er en smuk historie, der fortæller hvor stærk kærlighed egentlig er.

 

s

Resumé

Efter sin fars død, flytter Sofie og hendes familie væk, og Sofie selv begynder på en ny skole. Det går dog langt fra godt på den nye skole. Sofie bliver mobbet af to piger fra klassen, og er ude af stand til at sige fra, og gøre noget ved det.
Til sidst for Sofie nok – hun beslutter sig for at begå selvmord.
Da Sofie svæver mellem liv og død, i en slags gråzone, møder hun drengen Jesper. Han er ligesom hende stadig i live, men har ligget i koma, i 10 måneder, og der er intet tegn på, at han snart vil vågne op. Sofie bliver forelsket i Jesper, og ønsker desperat at komme tilbage til livet – men kan hun nå det?

s

Anmeldelse

”Dødens Ventesal” var slet ikke som jeg forventede, men bogen fangede mig lynhurtigt, og bogen slugte jeg på få dage. Sofie bliver mobbet, og beslutter sig for at begår selvmord. Efter hendes forsøg på at slå sig selv ihjel, kommer hun som et slags spøgelse, tilbage i tiden, og oplever episoder i sit liv igen. Hun er ikke død endnu, men tæt på. I denne gråzone, eller ’ventesal’ møder Sofie andre spøgelser, som i modsætning til hende, er døde – bortset fra Jesper.
Jesper er ligesom hende, og stadig i live, men han sidder fast i den samme handling, og har ikke længere nogle fornemmelse af tiden, eller hvordan han kommer tilbage til livet. Sofie bliver forelsket i Jesper, og fortryder sin beslutning om selvmord. Hun vil leve. Dog er det ikke lige så let som hun turde håbe på – måske er hun allerede så tæt på døden at det er for sent?

Bogen kommer ind på et meget vigtigt emne – nemlig mobning, og hvor forfærdelige konsekvenser det kan få. I ”Dødens Ventesal” ser vi hvordan den unge Sofie, beslutter sig for at tage sit eget liv på grund af mobning. Mens jeg læste bogen, kunne jeg ikke lade hver med at tænke på, at det faktisk er noget som er sket mange gange i virkeligheden. Jeg håber og tror, at denne bog kan være en øjenåbner for nogle, og få folk til at indse hvor grim en ting mobning egentlig er.

Selve historien om Sofie der bliver forelsket i Jesper, var ganske god underholdning, og på trods af de lidt mørke emner som mobning og selvmord, nød jeg at læse bogen. Jesper er en skøn person, og man forstår udmærket hvorfor vores hovedperson falder for ham!

Sofie viser sig at være en meget svag hovedperson, men hende oplevelser i dødens ventesal, vil forandre hende for altid. Jeg vil ikke sige mere, da jeg synes I selv skal have lov at opleve hendes udvikling.

”Dødens Ventesal” kan egne sig til alle unge – både 13 årsalderen, men også op omkring de 18, for sproget er let, uden at være ’for let’, og emnet passer til alle aldre, da mobning ikke har nogen aldersgrænse. Hvis du endnu ikke har læst ”Dødens Ventesal” vil jeg i hvert fald stærk anbefalede den! s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


1 thought on ““Dødens Ventesal” af Silja Bødker

  1. Den lyder som en bog for mig. Jeg elsker de der twist af virkelighed og fantasy – altså hvor det stadig føles som noget der kunne ske i virkeligheden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *