“Døden bag portene” af Sabaa Tahir

døden

Original titel: The reaper at the gate
Forfatter: Sabaa Tahir
Serie: Det ulmende oprør

Genre: Ungdomsbog
Sider: 464
Oversat af: Randi Høfring
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato
: 11. december 2018

DUO stjerner 4

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Det var med en blandet fornemmelse, at jeg lukkede bogen efter at have læst den sidste side.

streg

Resumé

Kejseren Marcus bliver mere og mere utilregnelig, og hans blodtornskade Helene bliver angrebet fra alle sider. Helene kæmper derfor for at holde alt det mørke tilbage, så hun kan beskytte sin søster så godt som muligt. Laia forsøger at gøre alt, hvad hun kan for at stoppe nattemageren, men hun møder også kamp fra alle sider. Ligeledes bliver der afsløret hemmeligheder, som har mulighed for at flytte på alt. Imens har Eliaas opgivet friheden for at tjene som Sjælefanger. Han gjorde dette på grund af en tro til en ældgammel magt og ønsker at sikre, at han er loyal – selvom at det sætter hele hans personlighed og menneskelighed på spil.

streg

Anmeldelse

Jeg synes, det er længe siden, at jeg har læst den første bog og også bog nummer 2, og jeg må indrømme, at jeg kunne faktisk ikke huske særlig meget. Vi har mange forskellige personer, som vi følger, hvor vi får synsvinklen fra dem, og der var nogle ting, som jeg var meget usikker på, hvordan det lige hang sammen, og der gik længe, inden jeg lige var helt med og helt inde i historien igen. Dog synes jeg, at den sidste halvdel af bogen gik overraskende let at læse.

Dette tror jeg er fordi, at der er en rigtig god spænding i bogen og særligt til sidst, og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg kan fortsat meget godt lide universet, som vi får serveret i denne serie, fordi det fungerer bare rigtig godt, og de personer som vi følger matcher rigtig godt, både til hinanden og til historien.

Vi følger mest 3 personer, og det er Laia, Elias og Helene. Jeg synes, at de alle sammen har en del at byde på i historien, som gør at jeg ikke helt kan vælge en favorit, fordi de har alle sammen nogle sider, som jeg egentlig godt kan lide ved dem og så nogle sider, som gør, at jeg tager afstand. Derfor glæder jeg mig faktisk till at se, hvordan det skal gå dem igennem denne serie.

Den næste bog i serien udkommer her til efteråret, og jeg glæder mig faktisk til at læse videre og se, hvad der kommer til at ske, og så håber jeg, at denne bog vil ligge længere fremme i hukommelsen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *