“Dødens engel” af Katja L. Berger

dødens engel

Original titel: Dødens engel
Forfatter: Katja L. Berger
Serie: Fortællinger fra Døden
Forlag: DreamLitt
Genre: Fantasy
Sider: 372
Udgivelsesdato: 13. september 2019

 

 

 

 


Tak til DreamLitt for anmeldereksemplaret.

’Dødens engel’ var en perfekt afslutning på trilogien om de tre halvbørn, Raven, Dalia og Zeph.

streg

Resumé

Dommedag er kun få uger væk, og de tre halvbørn Raven, Zeph og Dalia har travlt med at blive klar til det store slag. For at opruste sig til kamp bliver de trænet af ærkeenglene og helvedesridderne sammen med deres venner, men der venter stadig en mission til Raven om at redde de andre sjælehentere, for de får brug for alt den hjælp, de kan skaffe sig for at klare sig imod Lillith og hendes hær.

streg

Anmeldelse

Jeg har ventet spændt på at læse afslutningen på historien om Raven, Dalia og Zeph, og heldigvis levede den op til alle mine forventninger, selvom det store slag, som vi har varmet op til hen over tre bøger var lidt hurtigt overstået. Det var dog ikke noget, der ødelagde historien på nogen måde, og der skete tilpas meget, så jeg ikke følte mig snydt.

Det var både dejligt og lidt sørgeligt at læse ’Dødens engel’, fordi jeg glædede mig til at læse videre på historien og finde ud af, hvad der skulle ske med dem alle sammen, men samtidig vidste jeg også, at det ville betyde et farvel til et fantastisk univers. Jeg har virkelig nydt at følge især Raven på hendes vej gennem at tackle, at hun har mistet livet, hvor hun skulle finde ud af, hvad hendes efterliv skulle bruges på.

Noget af det, jeg er så vild med ved de her bøger er, hvor lærerige de er, uden at man føler det bliver presset ned over en. Specielt den måde som Raven opfører sig på overfor væsner, som de fleste nok ville løbe skrigene væk fra, men der viser hun, hvor god en person hun er ved at at bort fra det ydre og fokusere på det indre.

Jeg begyndte også at kunne lide Dalia bedre i ’Dødens engel’, og det skyldes i den grad hendes udvikling. Jeg fik en større forståelse for hende, og det hjalp meget på det. Derfor er det også genialt, at Katja Berger har delt kapitlerne op, så vi både kommer tæt på Raven, Dalia og Zeph, for det indblik man får i dem, er kun med til at man holder endnu mere af dem.

Raven er endnu mere badass i ’Dødens engel’ end de foregående, og hun er virkelig inspirerende, fordi hun ikke vil finde sig noget, om det så kommer fra Jahve, Lucifer, Hades, Døden eller Livet, og selvom det er så store kræfter, hun står overfor, holder det ikke hendes mening tilbage. Jeg endte faktisk med at kunne lide Lucifer en hel del, på trods af at han burde være den dårlige og skræmmende person i historien, men det var slet ikke tilfældet, tværtimod.

Jeg var også helt vild med afslutningen, hvor vi møder en masse af de forskellige guder, og hvor Raven igen er den, der må snakke fornuft til dem, så de får løst deres kontroverser. Lige nu har jeg bare lyst til at genlæse serien igen, og det kommer helt sikkert til at ske snart, for jeg elsker virkelig at tilbringe tid i det her unikke univers. Har du endnu ikke mødt Raven og hendes venner, så kan jeg kun anbefale dig at komme i gang med denne vildt fede trilogi!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *