“Dødens instrumenter 1-5” af Cassandra Clare

Dødens instrumenter

Originaltitel: The Mortal Instruments 1-5
Serie: The Mortal Instruments
Forfatter: Cassandra Clare
Forlag: Gyldendal/Borgen
Genre: Fantasy, serie
Sider: 2188
Udgivelsesdato: 2009-2013
Oversat af: Mette Skot Perschke

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Fra første side var jeg hooked på ’Dødens instrumenter’-serien! Siden da har jeg genlæst serien nogle gange, og ventet med længsel på at den sidste bog skulle blive oversat. Den udkommer den 12. juni, og jeg glæder mig ligeså meget til at læse den, som et lille barn glæder sig til juleaften.

streg

DÆMONERNES BY

Resumé

Bag den almindelige verden og trygge hverdag gemmer der sig en magisk verden fyldt med dæmoner, varulve, vampyrer og skyggejægere. Skyggejægerne bekæmper det onde, og beskytter samtidig menneskerne. Den 15 årige Clary bliver vidne til et mord, som ingen andre end hende kan se, og snart bliver hun kastet ind i den nye verden, om hun vil det eller ej, da hendes mor forsvinder sporløst. Clary må sætte alt ind på at finde hende, mens hun samtidig kæmper for sit eget liv.

Anmeldelse

Man bliver seriøst kastet lige midt i denne historie, hvor der er fart og tempo på fra første side. Jeg var helt vild med det! Der går ikke mange sekunder i Clarys selskab, før jeg identificerede mig med hende og begyndte at holde af hende. Hun er sådan en skøn karakter, fyldt med enormt stort gå-på-mod og en jernhård viljestyrke. Der gik ikke lang tid før jeg var helt væk i den nye verden, som jeg ikke ønskede at forlade igen.

streg

DEN TAVSE BY

Resumé

Efter at Clary har fået åbnet øjnene for den verden, som før var blevet holdt skjult for hende, må hun indse at det almindelige liv hun levede før er forbi. Hun er blevet en del af Skyggejægernes verden, hendes mor ligger i koma, forholdet til bedstevennen, Simon, er ikke det samme mere, og hun nærer forbudte følelser for hendes ny opdukkede bror, Jace. Som om det ikke er nok, skal hun samtidig finde den psykopatiske skyggejæger Valentine, som for øvrigt er hendes far, og stoppe hans vanvittige plan.

Anmeldelse

Jace er en virkelig charmerende karakter, og der gik ikke lang tid før jeg blev lidt småforelsket i ham. Hans personlighed er forfriskende på den måde, at han ikke finder sig i noget pis, og er klar på at forsvare Clary ligegyldig hvor en dum situation hun roder dem ud i. Han kæmper med ildhu for dem han holder af, og samtidig er han også ufattelig skrøbelig indenunder hans hårde machofacade, da han ikke ligefrem har haft den kærligste opvækst. ’Den tavse by’ var lige så sindssygt nervepirrende, som ’Dæmonernes by’, og jeg var helt væk i den.

streg

ENGLENS BY

Resumé

For at Clary kan redde sin mors liv, bliver hun nødt til at snige sig ind i Skyggejægernes by, Alicante, på trods af at det er forbundet med dødsstraf, hvis man ikke har tilladelse til at komme ind i byen. Simon ender med at blive fængslet af Skyggejægerne, fordi de ikke stoler på vampyrer, og slet ikke en som kan tåle sollys. Valentine forsøger stadig med al magt at tilintetgøre Klanen, og hvis Skyggejægerne ønsker at overleve må de kæmpe side om side med de underjordiske, som de betragter som deres fjender. Vil det overhovedet være muligt og kan de stille noget op mod Valentines hær?

Anmeldelse

Simon er en stor del af omdrejningspunktet i ’Englens by’, fordi han er blevet vampyr, og endda en vampyr som kan tåle sollys. Cassandra Clare har beskrevet hans karakter på sådan en måde, at han meget hurtigt føltes som en bror for mig. Derfor havde jeg også lyst til at beskytte ham, og blev frustreret hver gang jeg ikke kunne. Denne bog tager en helt ny drejning på historien, og opklarer samtidig en masse spørgsmål som jeg brændte inde med i de to foregående bøger, mens den samtidig løftede spændingsniveaet endnu højere.

streg

DE FALDNE ENGLES BY

Resumé

Krigen er vundet, og Clary og Jace er endelig blevet kæreste. Simon forsøger at vænne sig til sin nye forbandelse, hvor alle meget gerne vil have ham på deres side. Clarys mor skal giftes med sit livs kærlighed. Men alligevel er ingenting som det skal være, for pludselig begynder Skyggejægere at blive myrdet, og den fred der var mellem Skyggejægere og de underjordiske trues. Er der endnu en krig på vej?

Anmeldelse

Spændingen bliver aldrig nogen sinde mindre i denne serie, og jeg bliver fuldstændig tryllebundet hver gang jeg begynder på en ny bog. ’De faldne engles by’ var endnu en fornøjelse at læse, som jeg kom igennem på ingen tid! Det er også super fedt, at jeg overhovedet ikke har nogen anelse om hvor jeg bliver ført hen på næste side, fordi forfatteren, Cassandra Clare, formår at overraske mig hele tiden. Hun har virkelig fået skabt et virkelig flot og magisk univers, hvor spænding, action, tempo og kærlighed er i højsædet, og samtidig virker hvert ord virkelig gennemført og gennemtænkt, hvilket skaber denne fantastiske helhed.

streg

DE FORTABTE SJÆLES BY

Resumé

Skyggejægerne strømmer til det sted, hvor stordæmonen Lilith netop er blevet besejret, men tilbage er kun blod og glasskår. Jace er forsvundet, selvom de har befriet ham, og den forhadte Sebastian, Clarys bror, er også væk. Clary opdager til sin skræk at Lilith har bundet Sebastian og Jace sammen, og Jace er samtidig blevet tjener for det onde. Klanen vil slå Sebastian ihjel, men problemet er at man ikke kan skade ham uden også at skade Jace. De må tage dristige midler i brug for at redde Jace, og chancen for at alle overlever er minimal.

Anmeldelse

Netop som jeg troede, at Skyggejægerne endelig kunne få lov til at få lidt ro og slappe af, tog historien en helt ny drejning, som fik mig til at bide negle i spænding! Jeg er helt vild med det tvist, som Cassandra har tilføjet til historien, og hvordan jeg hele tiden bliver taget med storm. ’Dødens instrumenter’-serien er helt klart en af mine yndlingsserier, og en serie jeg altid griber fat i, hvis jeg har en periode, hvor jeg har mistet lidt af læselysten. To års ventetid på sjette bind i serien har været hårdt, så nu er jeg bare enormt glad over, at jeg kan læse den indenfor nærmeste fremtid.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


5 thoughts on ““Dødens instrumenter 1-5” af Cassandra Clare

 1. -og så er der også lige en ting til: i Den Tavse By have Valentine en plan om at vende sjælesværet, med hjælp fra det infernalske ritual. Ud fra hvad jeg læste i den, (spoiler!) så fik han aldrig Mayas blod? Han skulle bruge en varulv til at gøre ritualet færdigt, men alligevel fik han vendt skælesværdet? Er lidt forvirret. Please hjælp.

 2. Hej. Jeg må sige, at serien er virkelig god, er selv kommet til bog 3. Men dog er jeg lidt forvirret over nogle ting i serien, som jeg slet ikke har fået svaret på: f.eks Har altid været forvirret over at Skyggejægere brugte Trylleglans (og det er jo ligesom til at lægge et andet skin oven på et andet) men når de er på missioner, så er de også usynlige. Og det giver jo ligesom ikke mening. 2) og så er der også det med at jeg på et tidspunkt læste at Magnus brugte en sporingsrune for at finde Sebastian Englens by s-290) og det giver jo ligesom heller ikke mening, da det kun er Skyggejægere der kan bruge mærker?? Jeg vil bare vide om disse spørgsmål på et tidspunkt bliver besvaret, for har ellers ventet en del på den (Trylleglans-usynlighed) siden bog 1?

  • Hej Eldin

   Jeg kan desværre ikke svare dig på alle dine spørgsmål, men jeg skal gøre et forsøg.

   Du nævner trylleglans fra bog 1? Sådan som jeg forstod det, da jeg læste bogen (og det er længe siden!) så var meningen med trylleglas, at almindelige mennesker ikke vil se skyggejægerne gå rundt med våben på åben gade og tilkalde politiet. Det var jo blandt andet også derfor at Jace og de andre var så overrasket over at Clary kunne se dem på klubben.

   Dine andre spørgsmål kan jeg ikke hjælpe med da det er for længe siden jeg har læst bøgerne – jeg kan prøve når jeg engang genlæser dem 😉

   // Mathilde – De Unges Ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *