“Dødens instrumenter 6: Den himmelske ilds by” af Cassandra Clare

image_pdfimage_print

Den himmelske ilds by

Originaltitel: City of Heavenly Fire
Serie: The Mortal Instruments
Forfatter: Cassandra Clare
Forlag: Gyldendal
Genre: Fantasy, serie
Sider: 636
Udgivelsesdato: 12. juni 2015
Oversat af: Mette Skot Perschke

DUO 6 stjerner

 

 

’Den himmelske ilds by’ levede op til alle mine forventninger, og jeg ønskede den aldrig ville slutte. Det var dog uundgåeligt, men slutningen forstærkede bare min lyst til at læse serien igen, og få læst serien ’Djævelske mekanismer’ færdig, nu hvor jeg har mødt flere af de karakterer, som optræder i den serie også.

streg

Resumé

Den himmelske ild har taget indtaget Jace’s krop, hvilket gør at han fysisk ikke kan være tæt på menneskerne omkring ham. Samtidig står skyggejægerne overfor deres største fjende nogensinde – nemlig Clary’s bror Sebastian. Han kan nemlig omvende skyggejægerne med hjælp af det Djævelske bæger, og på den måde opbygge sin loyale hær. Da repræsentanterne fra hver af de underjordiske bliver bortført, begiver Clary, Jace, Simon, Isabelle og Alec sig ud på en redningsmission og et mål om at slå Sebastian ihjel. Det bliver deres største kamp nogensinde, og det helt store spørgsmål er om alle vil overleve den?

streg

Anmeldelse

Jeg har både længtes efter denne dag og frygtet den. Endelig er den sjette og sidste bog i ’Dødens instrumenter’-serien udkommet på dansk. Det har været en lang, men virkelig nervepirrende og spændende rejse Cassandra Clare har taget mig med på.

Det tog mig længere tid at læse ’Den himmelske ilds by’ end det normalt tager mig at læse en bog af den størrelse. Grunden var ganske enkelt, at jeg ikke ønskede at gå glip af noget af historien, og fordi jeg ikke ønskede at den skulle ende.

’Dødens instrumenter’-serien har taget rigtig mange temaer op undervejs, hvilket for mig, gjorde den endnu mere mindeværdig og unik. Der er ingen tabuer tilstede, og der er både forhold på kryds og tværs mellem de forskellige arter, men også kærlighed mellem det samme køn.

Jeg fik den vildeste lyst til at genlæse serien, men først og fremmest at få læst ’Djævelske mekanismer’-trilogien færdig først, da jeg endnu ikke har læse den sidste. Jeg forsøger stadig at få de ledetråde jeg har fået, til at hænge sammen, og få puslespillet til at gå op, da nogle af de karakterer der optræder i den ene serie, også er med i den anden.

Den ene film der indtil videre er lavet, som er baseret på den første bog i serien, lader til at blive den eneste, da den ikke fik den succes man havde håbet på. Jeg kunne egentlig meget godt lide den, på trods af at nogle af væsentligste ting var blevet ændret. Jeg har dog opdaget at der er ved at blive lavet en tv-serie, så forhåbentlig bliver den lavet mere tro til bøgerne, så fansene har lyst til at se den. Jeg skal i hvert fald se den, da jeg slet ikke er klar til at sige farvel til dette univers.

Jeg er enormt glad for, at være blevet beriget med dette univers, som jeg kan være fordybet i i timevis. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg læser noget af Cassandra Clare. Hun formår virkelig at fange mig med den måde hun skriver på. Hun har heller ikke helt givet slip på denne verden og har skrevet en bog med 11 små historie om Magnus Bane, som jeg helt sikkert skal have kigget på en dag. Men gør dig selv den tjeneste, at få læst ’Dødens instrumenter’-serien, hvis du endnu ikke er begyndt. Den er det hele værd!

streg

 

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.