“Dragens kys” af Josefine Ottesen

Dragens yts

Original titel: Dragens kys
Forfatter: Josefine Ottesen
Genre: Ungdomsbog
Sider: 376
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato
: 7. maj 2019

DUO stjerner 4

 

 

 


Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Jeg må indrømme, at jeg er en smule forvirret over mine egne tanker over bogen, men jeg var ikke over begejstret.

streg

Resumé

Iljana er blevet fordrevet fra byen af Bjergkongen og hans krigere. Men hvad har gjort hende endnu mere forvirret, er at hun lige har fået at vide, at hun er den sidste ætling af den gamle drageslægt, og at hun bliver den næste månegudinde. Men inden hun kan lære mere om måden, hun skal være månegudinden på, dør hendes mor og læremester, og hun må gå i skjul forklædt som dreng for ikke at lide samme skæbne som mange kvinder i byen. Men hvordan skal hun nogensinde kunne overvinde den mægtige bjergkonge, og ønsker Iljana virkelig sin skæbne, som er blevet kastet hen til hende?

streg

Anmeldelse

Jeg havde endnu ikke haft fornøjelsen af at læse en bog fra Josefine Ottesen, så jeg var meget spændt, fordi at jeg har hørt meget godt om hendes bøger. Jeg synes også at ’Dragens kys’ lød rigtig spændende ud fra det lille bagside tekst, som man får leveret, men hvad man så rent faktisk fik, blev jeg en lille smule overrasket over, fordi der var mange flere elementer inde over bogen, som jeg ikke lige havde set komme.

Vi følger hovedpersonen Iljana hele vejen igennem bogen, og vi får virkelig lov til at se en udvikling hos hende. Hun bliver smidt lidt ind i hendes skæbne og forfædres fortid, og hvordan hendes fremtid skal være. Hun bliver ikke rigtig spurgt, hvad tankerne er om det, og jeg synes ikke, moren er særlig sympatisk angående dette emne, så jeg følte ikke rigtig, at Iljana følelser om det kommer frem før meget senere, hvor hun rent faktisk bliver voksen og begynder at tage ansvar. Jeg kunne egentligt meget godt lide udviklingen for hende, hvor hun starter ud med at være en lille usikker pige til en kvinde med stort mod og viljestyrke.

Det, som gjorde mig forvirret ved ’Dragens kys’, var de mange forskellige stier, som bogen indeholder. Jeg havde lidt svært ved helt at se den røde tråd i det hele, og hvor det egentligt var at forfatteren gerne ville have os hen. Der var en hel del brutalitet og barskhed i bogen, og i starten havde jeg meget lyst til at sige, at det var en bog som var under min målgruppe, men man skal alligevel heller ikke være for ung til at læse om de ting, som foregår i bogen. Der er også en del fokus på forskellig seksualitet, i forholdet til mænd med mænd og kvinder med kvinder, både på en fin måde, men også en rigtig grim måde, og det havde jeg måske en lille smule svært ved at håndtere ved bogen.

Jeg synes, at bogen indeholder en del forskellige elementer, og jeg kunne meget godt lide den fantasy del i form af den mystiske drage, månegudinden og måneslægten, men jeg gad nok godt have været lidt tættere på dette, og ikke brugt al tiden på at Iljana gemte sig i byen og gemte sig for sig selv. Dette følte jeg desværre var en smule langtrukken.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *