“Ekko” af Alyson Noël

cover

Titel: Ekko
Original titel: Echo                            
Forfatter: Alyson Noël
Sider: 362
Forlag: Alvilda
Udkom:  10/4 2013

DUO stjerner III

 

 

 

Alyson Noël fortsætter det gode arbejde med 2’eren i serien “Soul Seekers”. Jeg var faktisk endnu mere begejstret for “Ekko “, end jeg var for “Skæbnekald”.

streg

SPOILER ALERT; Dette er 2’eren i en serie, og der kan forekomme spoilers i denne anmeldelse.

Resumé

Daire Santos flytter fra sted til sted sammen med hendes mor, der arbejder som filmsminkør. Daire har aldrig haft et sted, hun kunne kalde for hjem. Det har altid bare været hende og hendes mor, Jennika. Men da lysende skikkelser og krager bliver ved med at forfølge Daire, er den eneste mulighed at flytte

Underverdenen er fordærvet. Dace og Daire gør deres bedste for at redde underverdenen, men Cade bliver ved med at spænde ben for dem, og det bliver ikke nemmere, da Daire opdager, at Dace og Cade er tættere forbundne, end hun først antog.

Dace og Daire er forelsket i hinanden, men da deres kærlighed begynder at skabe større problemer, må de se i øjnene, at det måske ikke var skæbnen, at de skulle være sammen. Dace er opsat på at redde Daire uanset hvad, han er endda villig til at ofre sit eget liv.

streg

Anmeldelse

Alyson Noël fortsætter det gode arbejde med 2’eren i serien Soul Seekers. Jeg var faktisk endnu mere begejstret for Ekko, end jeg var for Skæbnekald. I Ekko sker der en del mere, og der er samtidig flere personer indblandet. Denne gang er kapitlerne delt op mellem Dace og Daire, og det fungere utrolig godt. Jeg nød at læse Dace synsvinkel, men Daires synsvinkel blev aldrig kedelig, og der var en fin balance i mellem de to synsvinkler, som gjorde bogen meget mere interessant.

Daires mor var i starten af bogen stadig en torn i øjet på mig, jeg brød mig virkelig ikke om hende, og så ikke nogen særlig lys fremtid for hende, men her har Alyson Noël gjort et fremragende stykke arbejde med at omvende mit had til accept, fordi i anden halvdel af bogen, begynder Daires mor at vise en mere moderlig side frem, hun går fra at opføre sig som en forkælet teenager, til at fremstå som en mor, der egentlig bare vil sin datter det bedste. Jeg kan meget bedre lide denne side af morens personlighed, og nu glæder jeg mig til at læse mere om hende.

Der er dog en lille bitte ting, som bliver ved med at nage mig. Selve byen Enchantment ligger i New Mexico, og husene i denne by er såkaldte adobehuse. Før jeg begyndte at læse bøgerne, anede jeg intet om hvad dette betød, og da det blev ved med at dukke op, måtte jeg slå det op på nettet, og så fandt jeg endelig ud hvad et adobehus er, men jeg kan ikke få det til at hænge sammen når jeg læser, det kunne muligvis være oversættelsen, og jeg tror egentlig der går noget tabt i beskrivelsen, for jeg kan virkelig ikke finde ud af, hvordan den her by, og de her huse ser ud. Normalt når jeg læser en bog, forestiller jeg mig, hvordan det ser ud i mit hoved, men det kører lidt galt, hver gang ordet adobehus dukker op, fordi jeg bliver taget ud af fatningen og egentlig bare tænker på firmaet adobe.

Jeg blev dog meget overrasket over slutningen, og jeg har faktisk lidt svært ved at se hvordan Alyson Noël har tænkt sig at fortsætte historien, det virker en anelse umuligt med den slutning, men der er jo planlagt i alt 4 bøger, så der må jo ske et eller andet mirakuløst, jeg glæder mig i hvert fald til at læse næste bind i serien, og finde ud af hvor historien fører hen.

 

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *