“Elsker, Elsker ikke” af Jennifer Weiner

image_pdfimage_print

elsker ikke

Original titel: Who do you love
Forfatter: Jennifer Weiner
Oversætter: Poul Henrik Westh
Genre: Ungdomsbog
Sider: 382
Forlag: Turbulenz
Udgivelsesdato: 10. juni 2019

duo 4½

 

 

 

 

Tak til Turbulenz for anmeldereksemplaret.

’Elsker, elsker ikke’ er den første bog, jeg har læst af Jennifer Weiner, men helt sikkert ikke den sidste!
streg

Resumé

Rachel og Andy møder hinanden første gang, da de begge er otte år. Han er på skadestuen, fordi han har brækket armen, mens hans enlige mor var ude og feste, og Rachel har lige været igennem en farlig hjerteoperation. Mange år senere mødes de tilfældigt igen, og denne gang bliver de forelsket i hinanden og forsøger at have et forhold, selvom de bor langt væk fra hinanden. Vil deres forhold overleve afstanden, eller er der andre faktorer, der kan splitte dem ad?

streg

Anmeldelse

Jeg ved, at nogle af Jennifer Weiners bøger er blevet lavet til film, og eftersom jeg i hvert fald godt kan lide filmen ’I dine sko’, ville jeg også gerne give det en chance med at læse en af hendes bøger. Det er også et valg, jeg er glad for, og jeg skal helt sikkert læse flere af hendes bøger. Jeg kunne rigtig godt lide det set-up, vi bliver præsenteret for, hvor to mennesker møder hinanden og derefter adskilles, for at møde hinanden igen på et senere tidspunkt, hvor deres skæbner bliver flettet sammen igen.

Rachel og Andy kommer fra to meget forskellige baggrunde, hvor Rachel har været vant til at leve en noget mere luksuriøs tilværelse end Andy har. Andy har haft en mere fattig opvækst og er derfor ikke helt så vant til, at få alting serveret som Rachel gør. Han har dog en drøm om at blive professionel løber og komme til OL, og han kæmper indædt for at nå dertil.

Rachel er lidt mere forkælet, og da Andy opdager, hvor snobbet hun er blevet, begynder deres forhold at krakelere. Det ender med, at de mister kontakten til hinanden, og begynder at leve separate liv, men igen bliver deres skæbne viklet sammen igen nogle år senere. Jeg kunne rigtig godt lide, at vi både følger dem hver for sig og sammen, når de mødes igen. På den måde kom man tæt på dem begge, og jeg må også indrømme, at jeg håbede, at de ville finde hinanden til sidst.

’Elsker, elsker ikke’ er en bog, til dem der godt kan lide at læse om den store kærlighed, og tror på at vi alle har en soul mate derude, som er helt rigtig for os. Det er en bog, der giver håb, men som også er barsk med det vores hovedpersoner skal igennem undervejs, hvor de er overladt en del til dem selv og ikke rigtig har nogen, de kan læne sig op ad. Den mindede mig en smule om ’Samme dag næste år’, så hvis du kunne lide den, vil du også være glad for denne.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.