“Elskerindens skygge” af Lisa Kleypas

image_pdfimage_print

Elskerindens skygge

Original titel: Someone to watch over me
Forfatter: Lisa Kleypas
Serie: Bow street
Oversat af: Lisbet Kjær Johansen
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 319
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 13. februar 2020

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret. 

Det var dejligt at komme ind i Lisa Kleypas nye fantastiske univers, og jeg glæder mig allerede til at læse videre i serien.

streg

Resumé

Grant Morgan er medlem af Londons første politikorps og også en af Londons mest efterstræbte ungkarle. En nat bliver han tilkaldt til en strandvasker. Det viser sig at være den berømte kurtisane Vivien Duvall, som han tidligere har haft et møde med, hvor hun ydmygede ham med en masse løgne overfor det bedre borgerskab. Så han bliver meget overrasket over, at hun er i live, og at hun lider af hukommelsestab. Grant ønsker at betale Vivien tilbage for sine løgne, så han installerer hende i sit hus og bilder hende ind, at de er tidligere elskere. Men Vivien kan på ingen måde genkende den person, hun bliver beskrevet som, men med mærkerne på hendes hals efter drabsforsøget kan hun ikke udelukke, at der er nogen som bestræber efter at ende hendes liv.

streg

Anmeldelse

Det er altid dejligt at komme tilbage i Lisa Kleypas universer, især når man har læst de fleste af hendes bøger, som jeg har, så ved man, hvad man kan forvente, og ’Elskerindens skygge’ er ikke anderledes. Vi er inde i Englands overklasse og de almindelige mennesker i 1800 tallet. Det bliver skabt rigtig hyggeligt og lige til at læse. Det er ikke kompliceret, og man kan nemt gå til og fra bogen. Men jeg havde nu ikke lyst til at lægge bogen fra mig igen.

Vi følger de 2 hovedpersoners vinkler, Viven og Grant, men man følger dem hele tiden i 3 persons fortæller, og det gjorde lidt, at jeg ikke altid følte, at jeg kom tæt nok på personers tanker og følelser, selvom at det tit står i bogen, men jeg manglende alligevel, at de kom helt ind under huden på mig, når jeg læste bogen. Så var der også Vivens hukommelsestab, som på en måde irriterende mig lidt, fordi hun også skifter helt personlighed, og kan man virkelig det, når man blot har hukommelsestab?

Men lige i forhold til hukommelsestabet, så kommer der en rigtig god forklaring til sidst i bogen, som jeg synes gav meget mere mening for mig, og det var også et ret godt tvist til bogen og gav bogen en bedre løsning på, hvordan den skulle ende. Det var jeg langt mere vild med end, hvad jeg ellers lige havde forestillet mig.

Der er et rigtig fint flow i bogen, og jeg synes egentligt ikke, at jeg kedede mig på noget tidspunkt. Tværtimod synes jeg, at der var en god mængde spænding til stede hele tiden, og det var fedt! Jeg glæder mig til at læse videre i denne serie, fordi det ikke kun er overklassen, vi får lidt indblik i, men også politifolket og agenterne i Bow street, som er et nyt og anderledes tvist denne gang.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.