“Elverskud – Skæbnedans” af Nicole Boyle Rødtnes

image_pdfimage_print

elverskud

Titel: Elverskud 1 – Skæbnedans
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Udgivelsesdato: 1. marts 2013
Sidetal: 249
Forlag: Alvilda

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Jeg synes altid det er spændende, at læse noget mere om væsner, som jeg egentlig ikke ved så meget om i forvejen, så derfor var jeg lidt spændt på denne nye serie af Nicole Boyle Rødtnes. Bogen levede helt sikkert op til mine forventninger.


streg

Resumé

En gang om måneden, må Birke og hendes to søstre, Azalea og Rosa, danse for byens borgere. De har egentlig ikke lyst, men er tvunget til det, for at kunne overleve. De har nemlig elverblod i sig fra deres mor, som var elver. Deres far forsøger så vidt muligt at beskytte dem, og hjælpe dem så godt han kan. Det er dog svært at leve et normalt liv, når man har et hul i ryggen og kan gøre et menneske vanvittig med ét forkert blik.

streg

Anmeldelse

’Skæbnedans’ er en bog, som er fyldt med teenager drama, og det at være ung og forelsket, men hvor der i dette tilfælde er elvere med inde i billedet. Jeg har ikke tidligere stiftet så meget bekendtskab med elvere, så derfor følte jeg også, at jeg tog hul på en ny verden, hvor jeg ikke havde særlig meget baggrundsviden eller erfaring fra andet læsestof. Nicole formår at fortælle læseren rigtig godt, hvad det vil sige at være elver, og får det samtidig til at virke som om at det er en selvfølge, at elvere er på den måde, som hun har beskrevet dem. Det gør også bare, at hele handlingen er meget troværdig.

Jeg synes imellem at hovedpersonen, Birke, som vi følger, kunne være svær at identificere sig med. I visse situationen kunne jeg sagtens se mig selv overtage hendes plads i historien, mens andre gange gik hun i en helt anden retning, hvor jeg syntes hun mistede lidt af sin personlighed. Hun er lidt for naiv engang imellem til min smag, men andre gange slår hun virkelig hånden i bordet, og får udtrykt sin mening, hvilket er skønt!

Det er rigtig let, at læse ’Skæbnedans’ og den er også skrevet i et sprog, som gør at man hurtigt forstår historien. Jeg vil dog mene, at målgruppen til denne serie er unge mellem 12 og 16 år, fordi den ikke har så mange udfordringer eller kringlet sprog. Det er flydende og derfor let at bare følge med i handlingen, og se hvad der sker på næste side.

På trods af, at jeg er noget ældre end den målgruppe, som jeg synes passer til dette univers, glæder jeg mig rigtig meget til at tage hul på ’Søsterpagt’, som er bind to i denne serie. Slutningen er meget åben, og desuden vil jeg gerne lære meget mere om elvere, og hvordan de er så forskellige fra mennesker. Jeg er rigtig nysgerrig på, hvordan de lever i en hverdag, og desuden er ’Skæbnedans’ bare fyldt af en masse dilemmaer til sidst, som jeg brænder efter at vide, hvordan de bliver løst!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.