“En flænge i himlen” – Dobbelt anmeldelse

image_pdfimage_print

TFIOS


Titel: En flænge i himlen
Original title: The Fault in Our Stars
Sprog: Engelsk
Genre: Ungdom, kærlighed
Længde: 2 timer og 5 minutter
Skuespiller: Shailene Woodley, Ansel Elgort ,Willem Dafoe
Filmselskab: 20th Century Fox
 

 

 

 

‘En flænge i himlen’ – eller kendt som ‘The Fault in Our Stars’ er skrevet af den amerikanske forfatter John Green, og kan snart ses på det store lærred.

Filmen var fuldkommen fantastisk, og lever op til de høje forventninger fans over hele verden må have haft.

s

Resumé

Hazel Grace Lancaster er seksten år og lider af uhelbredelig kræft. Hun har siden hun fik diagnosen for tre år siden levet et isoleret liv, som primært består af at sove, se ”Americas Next Top Model” og læse.
Hendes mor beslutter sig for, at hun er dybt deprimeret og derfor skal begynde i en støttegruppe for andre unge med kræft, hvilket Hazel ikke er videre begejstret for.
Da der i støttegruppen starter en ny dreng ved navn Augustus Waters ændres Hazels liv sig markant. Augustus har haft kræft i knoglerne men er nu helbredt og har været kræftfri i et år. Augustus er charmerende og sød, og Hazel og ham får hurtigt et rigtig tæt forhold.
Augustus og Hazel finder sammen ud af, at livet med kræft ikke kun omhandler hospitalsture og medicin men også om at opleve en masse ting og leve livet.
Men eftersom de jo mødtes i en gruppe for unge med kræft, kan deres historie så ende lykkeligt?

s

Anmeldelse – Skrevet af Mathilde Alfang

DUO 6 stjerner

Mandag den 12/05, var dagen hvor jeg ENDELIG fik set ‘En Flænge i Himlen’ (eller på engelsk ’The Fault in Our Stars’). Jeg kan slet ikke beskrive hvor meget jeg glædede mig til at se den. Jeg har elsket bogen lige siden jeg læste den første gang, og da jeg først hørte, ar den ville blive lavet til en film, gik jeg helt amok!

Jeg har i måneder fulgt, blandt andet John Green (forfatteren af bogen), og skuespillernes kommentarer om hvordan det gik på settet. Og ud fra alt det John Green har skrevet på nettet, vidste jeg, at jeg kunne forvente en film, som nærmest havde taget alt fra bogen.

Da traileren så blev offentliggjort, var det tydeligt at se, at nærmest alt dialog, var taget direkte fra bogen, og mine forventninger blev om muligt, endnu større.

Nu har jeg så set filmen, og jeg er fuldkommen i chok. Filmen var fantastisk! Aldrig nogen sinde, har en film fulgt bogen så godt. Jeg troede ellers at ’Catching Fire’ vil være svær at slå, som var forrygende, og utrolig tæt på bogen, men ’The Fault in Our Stars’ er uden tvivl den bedste til dato.
Næsten alt var med – selvfølgelig manglede der nogle ting, men det gør ikke spor, når man tænker på hvor godt den ellers fulgte bogen.

Filmen vil gøre fans ellevilde, og kan selvfølgelig også ses af folk som ikke har læst bogen. Dog skal det siges at der nok er nogle ting, som vil gå henover hovedet på “ikke-fans”, som vil undre sig over, hvorfor andre i biografen griner.

Ansel Elgort og Shailene Woodley var perfekte, som Augustus og Hazel, og deres skuespil var helt igennem fantastisk. Det er tydeligt, at de har lagt mange kræfter i at gøre filmen perfekt, og jeg kan ærligt sige at det lykkedes for dem.
Ansel Elgort og Shailene Woodley spiller også sammen i Divergent-serien, hvor den første er blevet en film. Her spiller de bror og søster, hvilket har gjort, at mange har haft svært ved at acceptere at de skulle spille kærester i en anden film. Men folk må simpelthen indse, at de er skuespillere. Ikke én eneste gang, mindede de på nogle måde om deres roller fra Divergent. De var udelukket Augustus og Hazel, hvilket igen bekræfter deres fantastiske skuespillertalent.

Så er du fan af bogen, skal du virkelig glæde dig til at se filmen! Den er helt i gennem fantastisk!

Anmeldelse – Skrevet af Sofie Peschardt 

DUO 6 stjerner

”En Flænge i Himlen” er min all-time yndlingsbog. Jeg har læst den så mange gange, at jeg kan nærmest al dialogen og handlingen udenad.

Derfor var jeg en lille smule nervøs, da jeg skulle ind og se filmadaptionen af bogen. Jeg har flere gange oplevet, at en bog, som jeg har læst og elsket, er blevet filmatiseret og slet ikke har levet op til de høje standarter, som jeg havde forventet fra bogen. Og der er altså virkelig ikke noget værre, end når ens elskede bog bliver dårligt adapteret til en film.

Jeg ved, at forfatteren John Green har været med bagom scenerne på filmen (han har udtrykt sin begejstring både på forskellige sociale medier, men især på Youtube, hvor han har kanalen Vlogbrothers sammen med sin bror Hank). Selvom han ikke som sådan havde en rolle under indspilningen af filmen, har han jo været der og må derfor på en måde have haft en indflydelse på filmen.

Min begejstring for, hvor vellykket og tro mod bogen filmen er, kan slet ikke beskrives. Dialogen i filmen er nærmest som taget direkte ud fra bogen, og det er bare helt fantastisk. Mit lille fangirl-hjerne er helt oppe at køre over det, og jeg kan ærlig talt slet ikke forestille mig, hvordan filmen kunne have været bedre.

Skuespillerpræstationerne er helt ufatteligt gode, og jeg havde en fornemmelse af, at de bare blev til de personer, som John Green har skabt i sin bog. Som om, at de er hoppet ud af siderne og direkte op på det store lærred. Det var en meget surrealistisk følelse af, at alt bare passede perfekt sammen og gik op i en højere enhed.

Jeg kan slet ikke vente, til filmen rigtig kommer i biografen, så jeg kan se den hver dag og græde mig selv i søvn. For, hold da op, den er sørgelig. Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg har grædt så meget til en film, det er helt vildt.

Så jeg vil helt klart anbefale ”En Flænge i Himlen”. Alt ved filmen er fantastisk, og jeg er så taknemmelig over at være en af de første, der har set den. Så se den, men husk at take Kleenex med – og masser af dem.


s

 


2 thoughts on ““En flænge i himlen” – Dobbelt anmeldelse

  1. Eeeej jeg kan virkelig ikke vente til at se filmen! 🙂 Nu hvor jeg har læst jeres anmeldelser er jeg mere tryg da det virker til den lever op til bogen 😀

  2. Ej, jeg glæder mig MEGA meget til at se filmen! Jeg fik bogen i julegave, og siden da har jeg bare været helt OBSESSED med historien! Jeg ved bare ikke, om jeg kan holde til at skulle se filmen!!!! Fordi den er så sørgelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.