“En sidste vilje” af Beth Corby

En sidste vilje

Original titel: Where There’s a Will
Forfatter: Beth Corby
Genre: Roman
Oversat af: Camilla Engkjær Laursen

Forlag: Palatium Books
Sider: 339
Udgivelsesdato: 13. november 2020

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En fortælling om at finde det ekstraordinære i de helt almindelig ting.

streg

Resumé

Hannah er 25 år, og hendes liv et mildest talt en katastrofe. Hun springer fra uddannelse til uddannelse, og har ingen idé om hvordan hun skal klare livet, lige indtil hendes rige grandonkel Donald dør. Til hendes families ærgrelse, er det Hannah som står som hovedarving, hvis hun udfører en række udfordringer for Donald i selskab med hans assistent Alec. Langsomt går det op for Hannah, at arven handler om langt mere end blot penge.

streg

Anmeldelse

Selvom plottet lyder som noget man har hørt før, formår Beth Corby at vende konceptet på hovedet og finde skønheden og minder i de ting, man måske tager for givet. For hver udfordring bliver man som læser mere og mere overrasket, og man glæder sig lige så meget som Hannah til at finde ud af, hvilke udfordringer der venter hende, Alec og Jane.

Faren ved fortællinger om arv og familiedramaer, er at det bliver for dramatisk. Læserens tro på at det er realistisk inden for en vis parameter er yderst kritisk for at få historien til at hænge sammen. Heldigvis kommer dramaet i bidder, hvilket virker meget mere realistisk for selv familier løber tør for energi og vrede. Vi bliver præsenteret for et væld af følelser og scenarier, men ingen scener står alene og det hele kommer i et fantastisk flow for læseren, hvor vrede og glæde får lov at leve side om side i Hannahs rejse.

Normalt er det her, jeg ville begynde at påpege alle de negative aspekter af fortællingen og hvordan den kunne forbedres, men jeg kan simpelthen ikke komme på nogen punkter. Fortællingen er så fin og finurlig, den er ikke overgearet eller utroværdig, og formår samtidig at forholde sig til nostalgiske oplevelser vi alle sammen har haft, uden at det bliver for sukkersødt.

’En sidste vilje’ får seks ud af seks stjerner fordi den indfrier de drømme og minder vi alle sammen går rundt med, uden at det bliver urealistisk eller for kvalmende. Den kan ikke anbefales nok til alle dem som trænger til lidt solskin i de her grå måneder.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *