“Et lille skridt på vejen” af Jenny Fagerlund

image_pdfimage_print

Et lille skridt på vejen

Original titel: Ett litet steg på vägen
Forfatter: Jenny Fagerlund
Genre: Romantik
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen
Sider: 238
Forlag: Palatium Books

Udgivelsesdato: 12. juni 2020

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En skøn feelgood roman, der får en til at ønske sig mod Sverige.

streg

Resumé

Stella arbejder på et rejsebureau i Stockholm, men da hendes arbejdsplads skal effektiviseres, får Stella tilbuddet om at tage til et højfjeldshotel og afprøve et visit hos dem. Hun tager sin syvårige søn Felix med, som ikke trives i skolen og ofte bliver holdt udenfor. Kunne denne rejse være den mulighed og pause, som de begge to har brug?

streg

Anmeldelse

I disse tider hvor det er svært at rejse ud, så kan man rejse med Jenny Fagerlund til det smukke Sverige og det fantastiske højfjeldshotel, hun har fået skabt i sin roman ’Et lille skridt på vejen’. Med eventyrlige udflugter og fantastiske beskrivelser får Jenny Fagerlund skabt et paradis af en fortælling, hvor familielivet bliver prioriteret mere end kærligheden, noget som virkelig var tiltrængt at læse om.

 

Med et fedt mix af nedskæringer på arbejdet, en søn der ikke trives i skolen og en eks, der bor i et andet land, så bliver der skabt et godt fundament for historien, og hver af disse får god plads i bogen til at udfolde sig. Man kan ikke lade være med at heppe på Stella og Felix, mens de forsøger at klare livets strabadser, samtidig med en lidt for nærtagende chef og en hotelbestyrer, der prøver lidt for hårdt. De udgør et fantastisk makkerpar, og man fanges af deres fortælling.

 

Igennem romanen tager Jenny Fagerlund også nogle problemstillinger op, som måske ikke er blevet diskuteret så meget indenfor skønlitteraturen på denne måde. Herunder diagnosticering af børn og inkompetente skoleledere. Dette gøres på en god måde, hvorpå Jenny Fagerlund ikke agerer som en fagperson, men i stedet træder i forældrenes rolle og lader deres tanker komme til orde. Hun forstår at fremstille mental trivsel på en tankevækkende måde, både for Stella og Felix, men giver også Stella en styrke, hun måske ikke troede hun havde.

 

’Et lille skridt på vejen’ får 5 stjerner ud af 6, da det er en skøn feelgood bog, man virkelig kan fordybe sig. Fede problematikker kommer op til overfladen, og vi får en fortællingen, hvor både familien og kærligheden formår at komme til sin ret.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.