“Et rige af vinger og kaos” af Sarah J Maas

image_pdfimage_print

et rige af

Original titel: A Court of Wings And Ruin
Forfatter: Sarah J Maas
Serie: Et rige af roser og torne
Oversat af: Nana Baaner Klitgaard og Maria Roslev
Genre: Fantasy
Sider: 757
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 29. juni 2018

5,5 DUO

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Jeg elsker det fantastiske univers, som Sarah J Maas præsenterer os for. Jeg elsker båndet mellem Feyre og Rhysand, og så elsker jeg, at denne serie har taget røven på mig.

streg

Resumé

Efter at Tamlin har indgået en alliance med Hyberns konge, er Feyre vendt tilbage til Forårsriget. Hun indleder et dobbeltspil, for at finde ud af, hvad Hyberns planer er, og hvordan hun kan infiltrere Tamlins hof efter den aftale, som har kostet hendes søstre dyrt. Hele landet opruster sig til krig, og det bliver Rhysands, Feyre og deres venner opgave at finde en måde, at få alle Storfyrsterne til at samarbejde og komme op med en plan, så de kan slå kongen i den endelige krig. Men er det nok, for at Feyre kan redde alle dem hun elsker?

streg

Anmeldelse

Jeg har været ret vild med denne serie, lige siden jeg læste den første bog. En af grundene er, fordi jeg synes universet er rigtig gennemført, og at jeg sad med en unik følelse, efter at have læst den første bog, og jeg blev meget ramt af hovedpersonerne. I den næste bog blev jeg virkelig ramt af, hvordan historien tog en helt ny drejning, og det synes jeg var mega fedt, og alle bøgerne har indtil videre været helt under huden på mig, og jeg sidder altid med en fantastisk følelse, når jeg er færdig med at læse den.

Her er ’Et rige af vinger og kaos’ ingen undtagelse, fordi igen sidder jeg tilbage med en vidunderlig følelse og en stor lyst til at læse alle bøgerne forfra. Jeg ved 100 %, at denne serie ikke er læst af mig for sidste gang. Jeg kan rigtig godt lide hovedpersonerne, og vi bliver igennem bøgerne præsenteret for flere og flere, som jeg bare godt kunne tænke mig at lære endnu bedre at kende. Jeg kunne også rigtig godt lide, at vi komme tættere og tættere på personerne, får små bidder serveret om dem, som virkelig får mig til at elske dem. Jeg kan rigtig godt lide, at vi får lov til at lære søstrene og de tætteste venner bedre at kende i denne bog.

En ting, jeg elsker i denne bog, er kærligheden mellem Rhysand og Feyre, den er så beskrivende og virkelig i bogen, at jeg sidder og bliver meget misundelig, når jeg elsker bogen, og ønsker at jeg selv befandt mig i Pritanien sammen med dem alle sammen. Meget af Rhysand og Feyres samtaler foregår igennem deres partnerbånd, og jeg elsker det. Jeg synes, at det gav mig en stor følelse af samhørighed både mellem dem, men også til virkelig at styrke kemien mellem dem.

Jeg havde en ting med bogen, som jeg desværre var en smule træt af. Det er et virkelig smukt cover på bogen, og jeg elsker, at det er sammenhængene hele vejen igennem. Men bogen er virkelig tyk og i paperback, så den kunne godt mærkes en smule skrøbelig at holde på, så man var helt bange for at ødelægge den vidunderlige bog. En anden ting er, at jeg følte at midten af bogen var en smule langtrukken. Der var rigtig god spænding i starten og slutningen, men jeg følte at midten trak mig lidt for langsomt frem, som gjorde, at jeg havde en lille pause fra bogen. Men det var ikke fordi, man ikke var underholdt, eller fordi man ikke fik nogle vigtige oplysninger igennem hele bogen.

Jeg kunne sige meget om ’Et rige af vinger og kaos’, men en ting, som beskriver den allerbedst, er ordene: intens, farvende, brutal, spændende, fantastisk, sjov og kærlig. Det var i hvert fald alle de følelser, jeg sad med, da jeg læste bogen. Det er også en af de store grunde til, at jeg kan anbefale bogen og serien, fordi er man til fantasy, så er ’Et rige af roser og torne’ et mustread.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.