”Et sekund ad gangen” af Sofia Nordin

Et sekund ad gangen

Original titel: Et sekund i taget
Genre: Ungdomsbog
Forfattere: Sofia Nordin
Oversat af: Susanne Vebel
Udkom: 5. september 2014
Sider: 185
Forlag: ABC forlag

DUO stjerner 3,5


 

 

 

”Et sekund ad gangen” er en bog om tab, kampen for overlevelse og lysten til overlevelse. Trods visse fejl og mangler er det en anbefalelsesværdig bog.

streg

Resumé

Hedvig er det eneste levende menneske tilbage. Hele hendes familie – hendes mor, far og lillebror – er døde af feberen, der pludselig ramte alle mennesker. Hendes veninde Lydia er død, og Hedvig må bare væk. Væk fra al døden og hendes lillebrors stemme, der sagde ”Nej, bliv her …”

Hedvig er tvunget til at finde en måde at leve på nu, hvor hun er helt alene i verden. Men hvordan kan hun sørge for mad og varme i den kommende vinter? Kan hun lære at malke køer og fælde træer og alt det, hun aldrig nogensinde har forestillet sig, hun vil få brug for?

Og er Hedvig virkelig den eneste overlevende, eller er der andre?

streg

Anmeldelse

Jeg gik ind til ”Et sekund ad gangen” uden at vide noget som helst om hverken forfatteren eller handlingen. Og selvom bogen visse steder ikke rigtig fungerede for mig, nød jeg alligevel at læse den.

Jeg er rigtig vild med princippet om, at Hedvig er helt alene og må kæmpe for overlevelse. Den apokalypse-fornemmelse synes jeg var rigtig fed. Det får virkelig én til at tænke over, hvor lidt vi egentlig kan, så snart vi ikke har elektricitet, telefonsignal og rindende vand.

Jeg kunne relatere rigtig meget til hovedpersonen, Hedvig, som er 13 år. Hun havde nogle meget rørende beskrivelser af især hendes lillebror, og som storesøster var jeg meget berørt af det.

Ofte forsøgte forfatteren dog lidt at mase nogle moraler og pointer ned over hovedet på læseren, som jeg i længden synes blev lidt anstrengende. Det er lidt i tråden med den engelske talemåde ”Show it, don’t tell it” – jeg synes, at der lidt for ofte blev fortalt, hvordan man som læser skulle have det med handlingerne i stedet for vist det.

En anden stor ting, som virkelig går mig på nerverne er, at man ikke får nogen som helst forklaring på, hvad der egentlig skete, da alle pludselig fik feber og døde. Og hvorfor Hedvig ikke døde. Det virker lidt som om, at forfatteren var for doven til at finde på noget, og det er rigtig ærgerligt.

Alt i alt synes jeg, at ”Et sekund ad gangen” er en ret god bog trods sine fejl og mangler. Jeg vil helt klart anbefale den, hvis du er vild med overlevelseshistorier i en verden, hvor alt, som vi kender det, bliver vendt op og ned.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *