“Eventyret slutter her” af Emma Mills

Eventyret slutter her

Original titel: This Adventure Ends
Forfatter: Emma Mills
Oversat af: Camilla Engkjær Laursen
Genre: Young Adult
Sider: 333
Forlag: Palatium books 

Udgivelsesdato: 21. december 2020

 

 

 

Tak til Palatium books for anmeldereksemplaret.

En ungdomsfortælling med venskaberne i front.

streg

Resumé

17-årige Sloane skal til at starte i en ny skole på sit sidste år af High School i Florida. Her møder hun tvillingerne Gabe og Vera, som lige har mistet deres mor og til deres store skam, skal deres far giftes med en 22-årige, om ovenikøbet også er gravid. Da et maleri, som tvillingernes mor har malet, forsvinder, tager Sloane på jagt efter det sammen med sine nye venner.

streg

Anmeldelse

’Eventyret slutter her’ er en noget mere realistisk high school fortælling fra Emma Mills, som viser de gode og dårlige sider ved nye venskaber og gamle venskaber. Vi får serveret en historie, som hverken slår ’Gossip Girl’ eller ’Teen Wolf’ af deres piedestaler som de mest dramatiske High Schools at gå på, men alligevel formår at dramatisere nok til at fastholde læseren interesse.

I ’Eventyret slutter her’ følger vi Sloane og hendes nye venner Gabe og Vera. Man forventer knive i ryggen, forfærdelige stedmødre og ekstatiske slutninger, men i virkeligheden kan man ikke få alt det man ønsker, og de fleste mennesker er måske ikke så slemme i virkeligheden, det er blot vores holdninger til dem, som gør dem til skurke. Det er et modent syn på en ungdomsfortælling, som oftest plejer at være mere dramatisk. Det her må også være en af de eneste bøger, hvor man kan beskrive slutningen som en forløsning af en art, snarere end en cliffhanger og ønsketænkning.

Igennem historien formår Emma Mills virkelig at skabe nogle venskaber, man ikke er i tvivl om er sande. Der er slet ikke behov for hurtige valg og dramatiske fjendskaber for at holde fast på læseren, man får helt lyst til at blive, grundet det rolige tempo og det overvejelser mange af karakterne gør sig. Selve plottet fungerer rigtig fint og byder på små, skæve øjeblikke undervejs, men historien opvejes klart af Emma Mills evner som forfatter, herunder karakteropbygning.

’Eventyret slutter her’ får 5 ½ ud af seks stjerner, fordi det er en utrolig fin og relativ realistisk YA fortælling, som giver sig tid til humor, dialog og skæve øjeblikke, i stedet for at provokere til skænderier og ulykkelige slutninger. En skøn fortælling, der er værd at læse og nyde i fulde drag.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *