“Fætrene på Torndal” på DVD

Fætrene på Torndal

Original titel: Fætrene på Torndal
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 36 minutter
Skuespillere: Arthur Jensen, Karl Stegger, Lily Broberg og Axel Strøbye.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO stjerner 4

 

Den sidste film i samling fra Morten Korch, som igen bringer dig spænding og en masser humør.

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

De to brødre Claus og Mikkel arver Torndal sammen med deres fætre Frans, efter deres onkel Jacobs død. Efter de er kommet til gården for, at se hvad deres planer for fremtiden kommer til at se ud, bliver de indblandet i den ene situation efter den anden. De møder nemlig Jørgen Iversen, som forpagter en lille gård under godset Digeskov. Han ønsker at købe det, så det bliver hans eget, men dette vil godsinspektør Werner gøre alt for at forhindre. Han har nemlig andre planer. Derefter må Claus og Mikkel gøre alt hvad de kan, for at hjælpe Jørgen sammen med Torndals andre beboer.

streg

Anmeldelse

De to brødre som man møder i ’Manden på Svanegården’ har fået nyheden, at de arver gården Torndal. Jeg kunne rigtig godt lide, at man møder de to brødre fra filmen før, som fortsat småskændes i den bedste Morten Korch stil. Dette gav filmen en masse humør og kunne give mig et smil igennem filmen. Denne gang bliver deres fætter Frans også bragt ind i historien, som er lidt af en original.

Der er også en alvorlig side af historien i ’Fætrene på Torndal’. Der sker nemlig en masse bedrag og snyderi, så jeg følte virkelig for Jørgen, som bare ønsker sig sit eget, men bliver standset af dem, som har mere magt end ham. Han har endda retten på hans side, men alligevel har Werner mulighederne og planerne for gården under Digeskov. Jeg blev rigtig harm over den måde, som Jørgen bliver behandlet på i filmen, men det var med til at bringe en masse dramatik med til filmen.

Der er også en masse kærlighed med i filmen, hvilket giver ’Fætrene på Torndal’ lige dét ekstra. I forhold til skuespillerne blev jeg mest imponeret over de to brødre, som bliver spillet af Arthur Jensen og Karl Stegger. Deres sammenspil fungerede rigtig godt, og var med til at gøre filmen med masser af hygge. Jeg har haft fornøjelsen af at gense samlingen af danske filmklassiker fra Morten Korch, og synes at de alle bringer hygge og humør til en filmaften, på deres egen helt specielle måde.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *