“Family Weekend”

fam


Titel: Family Weekend
Genre: Komedie
Sprog: Engelsk
Spilletid: 2 time og 4 minutter
Udkom: Marts 2014
Skuespiller: Kristin Chenoweth, Matthew Modine, Olesya Rulin
Filmselskab: Paramount 

duo 4½

 

‘Family Weekend’ var en utrolig overraskende film, som både var underholdende, mens også havde en meget dybere historie.

s

Resumé

Den 16-årige Emily er træt af hendes fraværende familie, som knap nok ser hinanden. Hver dag passer de alle sammen deres egne sager, og udveksler kun få ord med hinanden.
Da hele familien glemmer Emilys store sjippekonkurrence, beslutter hun sig for, at tage sagen i egen hånd. Hun ’kidnapper’ sine forældre for at lære dem en ting eller to om at være forældre. Men var det nu et klogt træk? Eller vil hendes plan ende med at splitte familien fuldkommen?

s

Anmeldelse

Første gang jeg læste om ’Family Weekend’ tænkte jeg at det lød som en underholdende komedie, men så heller ikke mere. Nu efter jeg har set filmen, må jeg indrømme at jeg blev meget overrasket.

I stedet for ’bare’ at få den komedie jeg regnede med, fik jeg en rørende historie om splittet og delvis ulykkelig familie, hvor den unge teenagerdatter kæmper for at rette op på det hele.
Faren er en kunster, men han mangler inspiration og tør ikke vise sine mallerier til familien. Moren er en travl kvinde, som hele tiden er på telefonen og som ikke længere føler det samme for sin mand. Teenagersønnen føler han må lyve om, hvem han er for at blive accepteret. De to mindre søskende er forvirret og har svært ved at finde hoved og hale i denne familie.
Da familien udebliver for en af Emilys konkurrencer, var det dråben der fik bægeret til at flyde over.

Jeg var virkelig begejstret for den måde filmen er bygget op på. Filmen formår at have en god balance mellem komedie og drama – dog er der nogle få steder hvor det måske bliver lidt for plat, men ikke nok til det ødelægger handlingen.

Det jeg bedst kunne lide ved filmen var at familiens historie ramte mig, hvilket jeg slet ikke havde forventet, da jeg startede for den. Det var virkelig en fed oplevelse at blive så overrasket.

Der er et specielt klip i filmen, hvor hovedpersonen Emily har et ’breakdown’, og her havde jeg utrolig meget medfølelse med hende. Det er ligesom det øjeblik i filmen, man endelig opdager hvor splittet familien egentlig er. Emilys ’breakdown’ rammer virkelig seeren.

Filmen passer godt til en aften enten med familien, eller en gruppe venner. Jeg kan bestemt anbefale ”Family Weekend” som var en positiv overraskelse, og uden tvivl er en film jeg kunne finde på at se igen. 

s

Mathilde DUO

 Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *