“Fasandræberne” på Blu-ray

Fasandræberne

Original titel: Fasandræberne
Genre: Krimi
Spilletid: 1 time og 55 minutter
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Pilou Asbæk.
Selskab: Nordisk Film
Udgivelsesdato: 20. januar 2015
 duo 4½

 

 

 

En fantastisk krimi, som vil få dig helt op af stolen så tæt på skærmen, at du er sikker på at få det hele med. Alt imens du holder dig for øjnene, fordi den bringer så meget gys og spænding.  

streg

Resumé

Afdeling Q bliver igennem Carl Mørck sporet ind på en sag, som egentligt blev afsluttet for 20 år siden. Den omhandler et tvillingepar brutalt myrdet i et sommerhus. Carl Mørck kan hurtigt se at der er noget galt ved sagen som blev afsluttet – derfor genoptager han sagen med sin makker Assad og sekretær Rose. Hurtigt finder de frem til pigen Kimmie, som de desperat leder efter, fordi hun har været forsvundet siden morderne fandt sted. Dog er Carl og hans makker ikke de eneste der leder efter Kimmie – dette gør en række indflydelsesrige mænd også, fordi Kimmie har nemlig afgørende viden omkring sagen.

streg

Anmeldelse

I ’Fasandræberne’ møder man igen kriminalkommissæren Carl Mørck fra afdeling Q og hans makker Assad. Denne gang møder man også deres nye sekretær Rose. ’Fasandræberne’ er en velovervejet blanding af gys, spænding og, tro det eller ej, humor. En ting som jeg synes er ekstremt godt i denne film, er kemien mellem hovedskuespillerne. Jeg kan rigtig godt lide den forsatte skæve humor mellem Carl og Assad, da de er det umage par. Carl som den mørke efterforsker type, sammen med Assad, som prøver at løfte stemningen, samtidig med at han prøver at komme ind på livet af sin makker. Denne gang får vi også selskab af Rose, som bliver deres nye sekretær, som den jordnære kvinde, som gerne vil hjælpe, og som også bringer sin del af humor ind i filmen.

En ting jeg især også vil rose ved denne film, er skuespillerne i filmen. Jeg synes især Nikolaj Lie Kaas som spiller Carl i filmen, formår at spille hans rolle utrolig godt. Han virker troværdig i rollen, og lever op til karakteren i bøgerne, hvilket var utroligt vigtigt for mig, fordi jeg elsker bøgerne – især ’Fasandræberne’. Derudover synes jeg også Sarah-Sofie Boussnina og Danica Curcic gør det rigtig godt i rollen som Kimmie i ung og ældre udgave. De formår begge at få Kimmies personlighed til at skinne igennem sammen med hendes svagheder og styrker.

’Fasandræberne’ er en film, som giver dig utrolig meget gys og spænding, fordi den er meget barsk. Kimmies historie er helt utrolig, og får mig helt ud på kanten af stolen og bide i mine negle, når jeg følger hendes færden og ikke mindst fortid. Dette er især hvad der gør ’Fasandræberne’ til en rigtig god film, fordi jeg bliver holdt til ilden.

Da jeg også har læst bøgerne og er en rigtig stor fan af bøgerne, må jeg indrømme, at jeg bare manglede lige det sidste til, at jeg ville vælge at tage filmen frem for bogen. Dette tror jeg egentlig også er meget godt, fordi selvom de minder utrolig meget om hinanden, er de stadig meget forskellige. Jeg føler at Kimmie fortæller mig andre sider af sig selv i bogen, som jeg desværre mangler at få med i filmen. Men derfor kan jeg alligevel klart anbefale andre at se ’Fasandræberne’, som virkelig er en utrolig fantastisk krimifilm med masser gys og spænding.

streg

j Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *