“Fønixens Hjerte” af Christina Ramskov

fønix

Titel: Fønixens Hjerte
Forfatter: Christina Ramskov
Sider: 419
Udkom: 03/06-2013
Forlag: Mellemgaard

DUO stjerner 4

 

 

 

“Fønixens Hjerte” er en udmærket bog, som kan fange sin læser – dog holder det ikke stik hele tiden. Selvom bogen har sin mangler, er den stadig værd at læse, og jeg glæder mig til at få fingrene i den næste bog i serien.

 

s

Resumé

Da Maria en dag kigger på familiens loft, finder hun en smuk halskæde, og kan ikke modstå fristelsen til at tage den på, men til hendes forfærdelses er halskæden umulig at få af igen. Maria er nu i besiddelse af Fønixens Hjerte – et magtfuldt magisk smykke som mange vil dræbe for at få fadt i, her i blandt Maria.
Maria starter på Manatecus, som er en skole for magiske væsner. Her skal hun gå indtil der bliver fundet en måde at få halskæden af Maria, og samtidig er hun beskyttet for dem der prøver at stjæle den – eller det tror hun i hvert fald.

s

Anmeldelse

Jeg har delte meninger nu hvor jeg har lagt ”Fønixens Hjerte” fra mig og jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte. Generelt er handlingen i bogen spændende og dragende, og jeg oplevede den fantastiske følelse af bare side og nyde bogen og den historie den havde at fortælle.
Vi bliver introduceret for en magisk verden, fyldt med væsner som vi kender fra andre historier, men dog også nogle nye nogle – eller i hvert flad ikke nogle jeg har hørt om før, hvilket er et stort plus, da det kun er med til at gøre denne verden endnu mere spændende.

Dog har der også været nogle småting som har generet mig, blandt andet virker det som om, at vores forfatter er blevet meget inspireret af Harry Potter bøgerne, hvilket jo ikke er dårligt, men jeg synes alligevel at noget at det kan virke generende. Det bryder ligesom illusionen, hvis man kan sige det på den måde. Når jeg sad og læste, og var helt fordybet i bogen, og så kom til noget som mindede lige lovlig meget om Harry Potter, blev jeg forstyrret i min læsning, og blev revet ud af bogens verden. Jeg har ikke tænkt mig at gå i dybet med hvilke ting det er der minder om Harry Potter, da det ikke er sikkert alle vil opdage det hvis jeg ikke skriver det.

Selve skrivestilen og handlingen var utrolig god og spændende, og man kunne mærke at det er en talentfuld forfatter der har skrevet bogen, men det holdt ikke hver gang. Ofte var dialogen mellem personerne i bogen, meget urealistisk, og ’tom’ eller ’flad’. Det virker på ingen måde sandsynligt at to-tre personer vil tale sådan til hinanden i virkeligheden. Den bedste måde jeg kan beskrive det på, er lidt som i børnebøger, hvor dialog er forenklet og let at forstå, men i en bog som denne fungere det bare slet ikke, især ikke når resten af bogen (alt andet end dialog) er så godt skrevet. Det virker lidt som om det er to personer der har skrevet bogen, en til handling, og en til dialog. Jeg håber dog at det er bedre i næste bog i serien.

Selvom handlingen og skrivestilen har været rigtig god, er der dog igen en ting som tit forhindrede mig i at blive helt fordybet i bogen. Nemlig tiden.
Som sagt er dialogen meget urealistisk, men det er intet i samlingen med tiden. Maria kan tale med en af sine venner, som i bogen er 3-5 linjer, og så er der pludselig gået 45 minutter og de rejser sig for at gå til næste time. Det vil svare til at personerne vil stirrer ud i luften i flere minutter gangen mellem hver sætning, hvilket jo langt fra virker sandsynligt.
I slutningen af bogen, går Maria sammen med en ven (ingen spoiler med hvem der er) op til en klippehule, og jeg læste dette afsnit 2 gange for at være sikker på at jeg ikke to fejl. Der står at de bruger 10 minutter på at gå op, men da de skal ned igen, står der at de har brugt 45 minutter på at gå op. Dette er selvfølgelig en fejl i bogen, men er igen med til at genere mig en smule.

Selve historien fortjener mere end 4 stjerner, men på grund af dialogen, og den meget mystiske ‘tid’ i bogen, vil jeg ikke give den mere. Men tro mig når jeg siger, at det bestemt er en bog der er værd at læse, for historien er uden tvivl spændende, og jeg nød at læse bogen.

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


3 thoughts on ““Fønixens Hjerte” af Christina Ramskov

 1. Ang de ti minutter du nævnte op til hulen står der i bogen at de gik og Maria holder en pause hvorefter de fortsætter og ti minutter efter er de fremme 🙂 der står ikke at det er hele turen op der tager ti minutter.
  Ang det andet kan jeg kun give dig ret og rigtig flot anmeldelse

 2. hej Mathilde Alfang
  må siger jeg synes meget godt om det du har skrevet, og ville gerne havde ønske du havde uddybede noget mere nogen stede. Fønixens hjerte der den først bog jeg nogensinde har skrevet, mest fordi jeg er ordblinde. så jeg er meget ny i området, og gøre mit bedst for at lære. kan godt du nævner det med Tid, da jeg nok ikke har tænkt så meget over det som jeg skulle. vi tag det til mig i bog nummer 2. med dialogen, ja, så er det faktisk sådan som mig og flere af mine venner snakke samme, og vi har snakke om det er nok vores måde at snakke med som er noget i vejen med. tror nu ikke jeg lave meget om i fremtiden, da som sagt sådan snakke jeg, for nok som du selv faktisk er inden på, har jeg lidt to sider selv, en nok meget barnlig og en meget mere voksen og de er så samme om at skriv denne bog, de er jo begge mig. men måske kan jeg arbejde lidt på det. hvis du har nogen ting som du også har lidt et problem med eller tænke over, men ikke har det med. så skriv endelige til mig. som sagt er jeg nye, jeg skal og vil lære. så mine fremtid bøger blive så gode som muligt. mange hilsen Christina Ramskov

  • Hej Christina, mange tak for din kommentar. Jeg er glad for at høre at du kan bruge min anmeldelse konstruktiv 🙂
   I hvert fald glæder jeg mig til at læse den næste bog i serien, og jeg synes det er virklig fedt at du ikke lader din ordblidhed stoppe dig, når det at være forfatter er det du vil!
   Held og lykke med de næste bøger du skriver!

   De bedste hilsner

   Mathilde Alfang / De Unges Ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *