“For evigt. Måske” af Anica Mrose Rissi

for evigt måske

Original titel: Always Forever Maybe
Forfatter: Anica Mrose Rissi
Oversat af: Louise Urth Olsen

Genre: Ungdomsbog
Sider: 265
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 20. september 2018

DUO stjerner 4

 

 

 


Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret.

Forsideillustrationen lokkede mig virkelig til at læse bogen, da den så rigtig lækker ud, selvom der kun er farve og tekst på. Desværre blev jeg skuffet over indholdet.

streg

Resumé

Den dag 17årige Betts møder Aiden, bliver hun hårdt ramt. Han er flot, charmerede og en kærlig storebror – hun bliver næsten øjeblikkelig forelsket i ham. Det er endelig lykkes hende, at finde den perfekte fyr, og hun føler sig som den heldigste pige på jorden. Han er heldigvis også vild ligeså vild med hende, og elsker hende så meget, at han bare vil have hende for sig selv. Hurtigt begynder hele hendes verden at dreje sig om ham, men hendes bedste ven Jo forsøger at advare hende – er han overhovedet så god for hende, som hun tror?

streg

Anmeldelse

Jeg må nok erkende, at jeg har haft for høje forventninger til ’For evigt. Måske’, da jeg slet ikke kunne blive ordentlig fanget af historien eller karaktererne. Det var først hen imod slutningen, at jeg syntes, at den begyndte at fungerer en smule for mig, og det er kun på grund af det budskab, den forsøger at sende – nemlig at vold aldrig må accepteres og at det ikke er ens egen skyld, hvis man bliver udsat for vold af en af ens nærmeste.

Det var både hovedpersonen Betts, jeg ikke helt brød mig om og også Aiden. Jeg kunne simpelthen overhovedet ikke forstå hendes tankegang, og hendes måde at glemme sine venner, bare fordi hun har fået sig en kæreste. Faktisk var jeg lidt rystet over, hvor dårlig en veninde hun var overfor hendes bedsteveninde Jo.

Til gengæld var det helt sikkert bedsteveninden Jo og Jo’s bror Nick, der trak bogen lidt op for mig. Dem kunne jeg faktisk rigtig godt lide, men eftersom hele historien er fra Betts synsvinkel, så var det bare rigtig svært at leve sig ordentlig ind i historien, når hun irriterede mig så meget. På en måde giver det jo nok mening til sidst med de ekstremer, vi kommer ud for i bogen, men jeg synes også lidt, at den sender et blandet signal, da man ikke behøver være så fokuseret på sin nye kæreste, for at blive udsat for det, der sker med hende.

Det gjorde det desværre lidt urealistisk for mig, hvilket ærgrer mig virkelig meget, da jeg rigtig godt kan lide, at den forsøger at bryde med et tabu, hvor det netop er vigtigt at få det ud i det åbne, så man kan få hjælp. Derfor står jeg tilbage med lidt blandende følelser, da budskabet var stærkt, men karaktererne urealistiske og frustrerende, men det kan sikkert sagtens være, at andre har en helt anden mening til karaktererne, da jeg var vild med budskabet, som bogen havde.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *