“Forblændet” af Pernille Kim Vørs

Forblændet

Original titel: Forblændet
Forfatter: Pernille Kim Vørs
Serie: I lyst og nød
Genre: Kærlighedsroman

Sider: 281

Forlag: Foxy
Udgivelsesdato: 31. maj 2019

duo 4½

 

 

 

 

Tak til Foxy for anmeldereksemplaret.

’Forblændet’ er en god historie, der viser hvor intens og forførende den første store kærlighed kan være.
streg

Resumé

Katrine har besluttet sig for aldrig at blive forelsket igen, efter hendes ekskæreste sårede hende dybt. Hun vil gerne forsøge sig som forfatter, så hun har lejet en hytte for 2 måneder og tager afsted i håb om, at hun vil få skrevet en bog der. Men planerne går ikke helt efter hendes hoved, og før hun får set sig om, er hun blevet hovedkluns forelsket i rigmandssønnen, Nikolaj.

streg

Anmeldelse

Jeg har læst alle Pernille Vørs bøger, og jeg synes virkelig, hun er en dygtig forfatter. ’Forblændet’ indeholder også en virkelig god historie, som jeg meget hurtigt blev opslugt af og den var derfor hurtigt læst. Jeg synes dog, at de to hovedpersoner var lidt svære at følge nogle gange, fordi de var så skiftende, men jeg kunne samtidig godt forstå, hvorfor de ikke kunne finde ud af, om de skulle kaste sig ud i det.

Katrine virker fast besluttet i starten om, at hun aldrig skal blive forelsket igen – men da det så alligevel sker, går det ufatteligt hurtigt. Derudover var der et element, som jeg ikke vil afsløre hvad er for at undgå at spoile, som irriterede mig lidt, at hun ikke havde indset noget før, da jeg havde gættet mig til allerede i starten. Men hun opfatter det slet ikke på trods af flere små hints. Jeg kan dog godt lide, at den smerte hun føler, nærmest er til at tage og føle på – den virkede meget realistisk og ægte. 

Nikolaj kan til tider virke lidt flad, fordi han ikke rigtig kæmper for noget eller sig selv og skal bruge andre for at finde modet og styrken til at kæmpe. Han lader sig bare trække gennem livet med de vilkår, han får udstukket af familien, men han har dog alligevel brudt lidt med dem, og det er også grunden til at mødet mellem ham og Katrine kan finde sted.

Til gengæld kunne jeg rigtig godt lide Jonas, som vi møder i starten af bogen, og som igen kommer på banen i den sidste del af bogen. Han var sådan et forfriskende pust af virkelighed, og hans personlighed var jeg helt vild med. Han fik lige trukket historien en del op, fordi han er så interessant. Derfor håber jeg også at høre mere til ham i den næste bog.

Selve historien er også rigtig god, og siderne fløj også bare afsted, fordi jeg var spændt på at se, hvordan det hele ville ende for Katrine. Jeg synes også hun vokser og udvikler sig til sidst i bogen, hvilket betød rigtig meget, fordi hun viser, at hun bliver klogere. Historien er nærmest bygget op sådan, at den kan virke lidt let og lige-ud-af-landevejen i starten, men at den så får mere dybde, da Katrine vender tilbage efter de to måneder.

Jeg glæder mig til at læse, hvad der kommer til at ske i den næste bog, og håber især på at læse mere om Jonas og få et større indblik i ham, og ikke mindst Katrines veninde, Louise, som hun bor med. Hun virker også til at være en interessant karakter, som jeg håber får sin egen historie på et tidspunkt. Den her bog er lidt mere til den bløde side sammenlignet med Pernille Vørs andres bøger, men jeg synes alligevel det var en rigtig hyggelig og kærlighedsfuld bog, som jeg kan anbefale at man læser, hvis man trænger til en pause fra en tung dag eller har brug for at læse en bog, hvor kærlighed er omdrejningspunktet.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *