“Forbudt” af Tabitha Suzuma

image_pdfimage_print

forbudt

Titel: Forbudt
Original titel: Forbidden
Forfatter: Tabitha Suzuma
Oversat af: Kirsten Ploug
Sider: 352
Udkom: 2011
Forlag: Arvids
5,5 DUO 

 

 

“Forbudt” er en utrolig historie, om en bror og søster hvis kærlighed til hinanden er alt for stor – i hvert fald blandt søskende. Bogen er i stand til at rive ens hjerte ud, og efterlade en sønderknust tilbage.

 

s

Resumé

Lochan og Maya må hver i dag passe deres søskende, og sørge for de kommer i skole, får mad, kommer i seng til tiden, og i det hele taget har det godt. Deres mor lever for alkohol og mænd, og hun trænger sig lige så stille væk fra familiens liv. Lochan og Maya er nærmest som mor og far i den lille splittede familie. 
Til deres forfærdelses og skræk, går det op for dem, at deres følelser er meget anderledes end følelser for søskende burde være. Lochan og Maya må ikke bare kæmpe for at forhindre deres søskende i at komme i pleje, nu må de også kæmpe for at holde deres i den grad forbudte forhold væk for offentligheden – men hvordan kan kærlighed være forkert? Er deres kærlighed virkelig så skrækkelig når de ikke gør nogle fortræd?

s

Anmeldelse

Jeg har længde glædet mig til at læse ”Forbudt”, som er en meget speciel bog, med et meget særligt, og langt fra normalt emne. Det gøres meget tydeligt at bogen handler om incest – et fysisk forhold mellem bror og søster. Det har man allerede på fornemmelsen når man har læst bag på bogen, og bogens titel ”Forbudt” leder også læseren på vej. Man ved derfor hvad man har i vente allerede fra start, hvilket er godt da dette emne ikke ligefrem er noget alle vil være ivrige for at læse.
Når det er sagt skal det siges, at bogen er fuldkommen fantastisk, så dem som gerne vil læse bogen, vil i den grad blive fanget af den, og den historie den har at fortælle.

”Forbudt” er en bog, som fanger sin læser og sætter gang i alle følelser. I mens jeg læste bogen gik jeg i gennem en blanding af afsky og forvirring, for senere at skifte over til medfølelse og fortvivlelse. Den sætning som gik igen inde i mit hoved mens jeg læste bogen var: ”Hvordan kan det være så forkert, når det føles så rigtigt?”.
Lochan og Maya er perfekte for hinanden. De er bedste venner, forstår hinanden fuldt ud, støtter hinanden, og vil altid gøre alt for at hjælpe hinanden. Alt i deres forhold er perfekt – udover de er født af den samme kvinde.

Bogen er fuld af angst og frygt, som smitter af på læseren og gør man fuldkommen glemmer alt omkring sig, og før man har set sig omkring har man slugt det halve af bogen.

Nu efter at have lagt bogen fra mig, kan jeg ærligt sige at ”Forbudt” er en af de bøger som har gjort størst indtryk på mig nogle sinde. Et eller andet sted, er det en utrolig smuk bog – i hvert fald hvis man tillader sig selv, at se den på den måde.

Jeg vil anbefale bogen til folk som ikke er bange for at læse om et anderledes eller ’forkerte’ emne. For er man villig til at blive opslugt af bogen, vil man bestemt blive det.  

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.