“Gidsel tre” af Nick Lake

Gidsel tre

Original titel: Hostage Three
Forfatter: Nick Lake
Genre: Ungdomsbog
Sider: 325
Forlag: Jensen & Dalgaard
Oversat af: Lars Bøgeholt Pedersen
Udkom: 30. oktober 2014

DUO stjerner 4

 

 

’Gidsel tre’ giver dig et unikt indblik i en verden, som jeg slet ikke kunne forestille mig foregik. Derudover får du masser af spænding, kærlighed og overraskelser.

streg

Resumé

Amy er droppet ud af skolen på grund af en episode til hendes sidste eksamen, så da Amys velhavende far køber en luksus-yacht for at sejle jorden rundt, har Amy intet andet valg end at tage med, selvom hun egentlig allerhelst ville være fri. Amys forhold til sin far og stedmor er mildes talt ikke godt. Starten af rejsen forløber sig stille og roligt, men turen udvikler sig dramatisk da yachten bliver kapret af somaliske pirater. Både besætningen og piraterne kommer hurtigt tæt på hinanden på yachten. Særligt en af piraterne som Amy møder, knytter hun et bånd til – men hvordan skal det gå i deres farlige situation på yachten?

streg

Anmeldelse

Jeg var ret vild med den verden forfatteren præsenterede mig for, fordi det var beskrevet meget realistisk. Jeg fik et helt specielt indblik i piraternes verden gennem Farouz, som Amy bliver rigtig gode venner med. Dette indblik gav bogen noget ekstra i forhold til gidseltagningen, fordi jeg følte at jeg hørte historien fra begge sider. Det fungerede virkelig godt for mig, og gjorde at siderne bare fløj af sted. Derudover har jeg aldrig rigtig begivet mig ind på området omkring pirater, så dette gjorde læseoplevelsen endnu mere spændende!

Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonen Amy, fordi jeg kunne sætte mig ind i hendes sted og dette gjorde hende meget virkelighedstro for mig. Man fik rigtig mange af hendes tanker og jeg kunne rigtig godt lide den måde, som forfatteren har stillet bogen op på. Vi får nemlig Amys tanker og hendes del af historien leveret, som om hun sad ved siden af mig, eller som om jeg læste hendes dagbog. I starten skulle jeg lige vænne mig til denne måde at få historien på, men efterhånden som jeg lærte Amy mere at kende, blev jeg faktisk meget vild med denne måde, fordi det igen var med til at gøre det hele mere interessant.

Nogle gange kan jeg godt være typen som sidder og gætter på, hvordan historien ender. Dette gjorde jeg skam også med denne, men jeg endte med at blive utrolig overrasket. Dét at historien endte på ende på en helt anden måde, gjorde at den også fik en ekstra stjerne for mig. Du skal helt sikkert læse ’Gidsel tre’, hvis du kunne tænke dig at læse en anden form for gidselstagning, som bringer dig ind i en anderledes verden med masser spænding og ikke mindst kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *