“Grønne fingre søges” af Annika Estassy

grønne fingre søges

Original titel: Gröna fingrar sökes
Forfatter: Annika Estassy
Genre: Skønlitteratur
Sider: 300
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 1. december 2019

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

For fans af Jojo Moyes er det her lige bogen.

streg

Resumé

I det nordlige Sverige, hvor det er koldt det meste af året, er det ikke en frodig kolonihave, man forventer at se. Ikke desto mindre er det den ældre dame Agnes’ kolonihave, som er blevet udvalgt til at skulle på TV. Agnes har dog et problem. Selvom det er sommer, så har hun ikke kræfterne til at passe den. Hun opretter en annonce, som er svaret på alt for Leyla, der har brug for at komme væk fra sin mand med sin søn Hugo.

streg

Anmeldelse

Her i den kolde vintertid er det så utroligt dejligt at gå i dybden med en fortælling, der tager en med til en frodig kolonihave, oppe i Sverige, hvor lokalsamfundet er heltene i denne fortælling. Man kan praktisk talt mærke solen og varmen ud fra siderne i bogen. Skønne beskrivelser af fisketure, cykelture og havefester gør ’Grønne fingre søges’ til en vidunderlig bog.

Vi har et minimalt antal karakterer i bogen, men dem vi har, går vi utroligt i dybden med og bruger lang tid på at involvere dem i hele plottet, så vi får få bipersoner på samme måde som i andre fortællinger. Og selvom der ligger et klart plot, så er den egentlige historie alle de oplevelser som vores hovedpersoner oplever sammen, hvilket også gør bogen utrolig anderledes, da det først er til slut, vi igen vender tilbage til det oprindelige plot, og får det løst.

Selvom bogen ikke er speciel stor, så indeholder den så meget nærvær og fortællerglæde, at den burde kunne læses hele året rundt, om man så er i humør til en stille aften eller trænger til et godt grin. For mig er det den slags bog, man tager med på stranden eller ud i haven, når man skal nyde livet og mindes om, hvor godt det faktisk er at leve.

’Grønne fingre søges’ får 6 stjerner, fordi det er en bog som i sin korthed når at tage vigtige emner op uden at forsøge at forsøde karakterne eller vise deres bedste træk frem. De er som de er, men det er også godt nok. Nogle gange er det måske endda mere end rigeligt. En dejlig bog til hele året, som kan anbefales til alle.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *