“Harry Potter og det forbandede barn del 1 og 2” af J. K. Rowling mf.

Harry Potter

Originaltitel: Harry Potter and the Cursed Child part 1 and 2
Forfatter: J. K. Rowling, John Rowling og Jack Thorne
Oversat af: Hanna Lützen og Mette Nejmann
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sidetal: 370
Forlag: Gyldendal

Udgivelsesdato: 14. oktober 2016

duo 4½

 

Jeg havde meget blandende følelser, da jeg først fik ’Harry Potter og det forbandede barn’ i hånden. Jeg var faktisk ikke klar over at det var et manuskript, før jeg modtog bogen. Jeg havde bare været så vild efter at få en ny Harry Potter historie, at jeg ikke havde lagt mærke til, hvad det var for en bog.


streg

Resumé

Harry Potter er blevet voksen og far, og med det kommer der en masse ansvar. Men da han ikke selv har erfaring med, hvad en god far gør, så er det ikke helt så nemt. Han kommer i konstante konfrontationer med sin søn Albus, og ved ikke sine levende råd.

Albus er startet på Hogwarts og ligner langt fra sin far. Han bliver optaget på Slytherin, bliver venner med Malfoys søn Scorpius og er ikke den store troldmand, som sin far var. Da han ønsker at få nogle af de personer tilbage, som blev dræbt af Voldemort, bliver det hele en anelse mere kompliceret.

streg

Anmeldelse

Først glædede jeg mig helt enormt meget til at læse ’Harry Potter og det forbandede barn’, indtil jeg fik den i hånden. Jeg havde slet ikke opdaget inden, at det var et manuskript og ikke en bog på samme måde, som de andre Harry Potter bøger. Jeg var derfor utrolig meget i vildrede, og faktisk lidt bange for at give mig i kast med bogen, da jeg frygtede at blive skuffet noget så grusomt.

Heldigvis blev det ikke tilfældet, og det var faktisk overraskende let at leve sig ind i historien og universet igen. Siderne vendte næsten sig selv, hvilket måske også havde noget at gøre med, at det var et manuskript og ikke en almindelig bog, jeg læste. På trods af at det ikke er ligeså mange informationer og oplysninger man får i et manuskript, var det utroligt let at se scenerne for mig inde i hovedet.

Manuskriptet er virkelig velskrevet, og det er meget tydeligt, at det er J. K. Rowling der blandt andet står bag. Jeg blev dog indimellem lidt forvirret, fordi vi skifter scener på den måde, som det er tilfældet. Det var også lige med at holde tungen i munden, når jeg skulle finde ud af hvem der var med i de forskellige scener.

Jeg kunne dog rigtig godt lide den måde, som alle karaktererne har udviklet sig på, og se hvor meget de er vokset, siden vi forlod dem i den sidste bog. Denne udspiller sig nemlig 19 år senere, og der er virkelig sket meget. Det var også utroligt fedt, at jeg blev så overrasket over den drejning historien tog til sidst. Det var jeg meget begejstret over, da jeg ikke havde set det komme.

Til sidst vil jeg egentlig bare opfordre dig til at læse manuskriptet, der på trods af at jeg egentlig endte ud med at have lave forventninger, viste sig at være det værd at læse! Jeg tror i hvert fald at alle Harry Potter fans vil blive glade for denne ekstra historie efter vi forlod Harry Potter og alle de andre i den sidste bog.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *