“Havets magi” af Jennifer Donnelly

Havets magi

Original titel: Sea Spell
Forfatter: Jennifer Donnelly
Serie: Vandflammens Saga
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 426
Forlag: Alvilda
Oversat af: John Lysmand
Udgivelsesdato: 1. marts 2017

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

En elsket serie er nu afsluttet. Jeg sad tilbage med en følelse af glæde og sorg, fordi den sidste i serien var fantastisk god og gav mig lyst til at læse den forfra, men også fordi at det er den sidste.

streg

Resumé

Astrid er på vej til at konfrontere sin forfader Orfeo, som står bag monsteret Abbadon og ønsker at tilintetgøre verden, som de kender den. Men hvordan skal Astrid kunne klare denne opgave, når hun ikke kan sangfortrylle? Imens gør Serafina alt for at forberede den store kamp mod sin onkel Vallerios, men der er en spion i blandt hende, som gør det svært at vinde frem. Hvordan skal det ende, for dem alle, både i forbindelsen med kampen og de havmænd/mænd, som havfruerne elsker?

streg

Anmeldelse

Jeg må sige det igen, som jeg har sagt i flere anmeldelser af bøgerne i denne serie. Jeg elsker denne serie. Den bliver ved med at være god og den holder hele vejen igennem. Jeg går altid og glæder mig lige inden jeg modtager bogen og kan ikke vente med at kaste mig over den. Jeg var meget spændt på hvordan afslutningen skulle skrues sammen, efter nu 3 andre bøger, hvor spændingen og forventningerne kun er steget. Her synes jeg at ’Havets magi’ klarer opgaven rigtig godt. Der var god spænding og et lille twist med overraskelse hen imod slutningen, som jeg rigtig godt kunne lide.

Universet er fortsat fantastisk. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at læse mere af denne slags universer. En ting, som jeg rigtig godt kan lide i bøgerne er kærlighedsforholdet mellem nogle af de forskellige havfruer, som man følger. Her er både hemmelig kærlighed, umulig kærlighed og selvfølgelig også kærlighed som styrker dem alle sammen. Der er lidt af det hele i bøgerne og dette synes jeg er fantastisk. En kærlighed som virkelig blev styrket, var deres kærlighed til hinanden, hvor de virkelig har udviklet sig, fra da de alle sammen mødtes første gang.

En ting, som jeg sikkert også har nævnt tidligere, er at alle bøgerne har et smukt cover, der er flotte farver og en god rød tråd hele vejen igennem. De er rigtig flotte at have på hylden, synes jeg i hvert fald. Jeg er virkelig ked af at serien nu er slut, da den for min skyld meget gerne måtte fortsætte, fordi jeg slet ikke følte at jeg var færdig med hverken personerne eller universet.

Jeg kan varmt anbefale ’Havets magi’ især på grund af kærligheden og spændingen, som finder sted i bogen. Selvfølgelig er universet også en ting, som fangede mig allermest, og som har holdt interessen i højsædet hele serien igennem. Jeg må indrømme, efter at jeg nu har læst dem alle sammen, har jeg også en favorit. Jeg synes de er alle sammen er super gode, men den første som hedder ’Det blå dyb’, synes jeg er den bedste, fordi at der blev man for første gang præsenteret for det fantastiske univers, som jeg er blevet forelsket i.

Vandflammens saga

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *