“Heist Society – Pigen uden navn” af Ally Carter

pigen uden navn


Titel: Heist Society – Pigen uden navn
Serie: Heist Society
Forfatter: Ally Carter
Udkom: 2011
Sider: 324
Forlag: Alvilda

DUO stjerner III

 


 

 

 

“Pigen uden navn” lever ikke bare op til første bog i serien, men er endda endnu bedre! Ally Carter ved virkelig, hvordan man fanger sin læsere, og skriver en helt igennem genial bog!


streg

Resumé

Katarina Bishop rejser rundt i verden og stjæler kostbare ting, for at aflevere dem tilbage til deres retmæssige ejer. Da hun en dag møder en ældre dame, som beder hende om at stjæle Kleoprat-smaragden, siger Kat ja. Sammen med sin kusine og bedste ven prøver hun at stjæle smaragden. Problemet er bare, at rygtet siger, det hviler en forbandelse over smaragden.

Kat og hendes venner indser senere, at de er blevet narret, og Kat må samle hele sit team for at lave det største kup til dato. Tiden er knap og teamet har travlt, og et spørgsmål plager dem alle. Hvordan snører man en af de bedste tyve i verden?

streg

Anmeldelse

Jeg elskede den første bog i serien ”Mit liv som tyv” og glædede mig derfor helt utrolig meget til at læse ”Pigen uden navn”, som er anden bog i Ally Carters Heist Society-serie.
Allerede fra start er bogen spændende, og den holdt faktisk spændingen hele vejen igennem bogen. Der sker så mange forskellige twist, som man ikke ser komme, som derfor sørger at holde på sin læser igennem hele bogen.

Denne serie er i mit hoved helt unik. Ikke bare med, at vi har en dygtig forfatter, men så er selve idéen om en stor tyve-familie, bare unik i mit hoved. Jeg siger ikke, at der ikke findes andre bøger i denne stil, men jeg har personligt aldrig stødt på nogle, så derfor er serien unik i mit hoved.

Vores hovedperson Katarina – kendt som Kat – er en viljefast og utrolig stræk person. Udtrykket ’at give op’ findes ikke hos hende, og hun er altid klar til at gøre det, hun finder rigtigt i en hver situation. Trods presset fra både venner og familie, der prøver at tale hende til fornuft, handler Kat på den måde, som hun ser som en rigtige, og lader sig ikke styre af andre.

Jeg er virkelig blevet glad for denne serie, og håber virkelig, at den tredje bog snart bliver oversat, så jeg kan komme i gang med den! Denne serie har virkelig den rigtig grad af spænding, og personerne er virkelig livagtige og realistiske, fulde af personlighed og er med til at gøre at denne bog ikke bare er en samling af sorte bogstaver på hvidt papir, men derimod gør den levende. Når jeg læste, var det som om, jeg var inde i bogen, og jeg havde meget svært ved at komme ud af den igen. Ally Carter ved virkelig, hvordan man fanger læseren.

I min sidste anmeldelse skrev jeg, at der til tider var nogle episoder, hvor det virkede som om personerne i bogen vidste noget man ikke selv vidste, og hvordan det ikke rigtig fungerede. Det er der skam også i denne bog, men i modsætningen til 1’eren virker det utrolig godt her! Uden at spolere bogen kan jeg ikke sige så meget om dette, men jeg sad i hvert fald helt i chok da ’det hele’ gik op for mig.

Dette er bestemt en serie, der er værd at læse, og jeg vil kan egentlig ikke anbefalede den til nogen speciel aldersgruppe, da mange vil kun få glæde af den, ligegyldig alder. Selvom det er en kvindelig hovedperson vi følger, mener jeg også, at drenge bestemt vil få glæde af denne serie.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *