“Hej Luca” af Julie Clausen

image_pdfimage_print

Hej luca

Original titel: Hej Luca
Forfatter: Julie Clausen
Genr
e: Ungdomsbog
Sider: 218
Forlag: Turbine

Udgivelsesdato: 7. maj 2018

 

 

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Jeg havde det lidt blandet med historien i ’Hej Luca’, som jeg egentlig rigtig godt kunne lide i starten, indtil der skete en hændelse i bogen.

streg

Resumé

Luca er droppet ud af universitetet og flyttet hjem til sine forældre, hvor hun prøver at finde ud af, hvordan hendes fremtid skal se ud, og hvilken vej hun skal gå. Men som om det ikke er slemt nok, bliver hun forelsket i Patick, hendes perfekte søsters perfekte kæreste. Luca forsøger at bekæmpe forelskelsen, men det bliver svære, jo mere hun lærer ham at kende.

streg

Anmeldelse

Jeg var helt vild med starten på ’Hej Luca’, hvor jeg med det samme kunne lide Luca. Dette ændrer sig dog undervejs, da hun gør noget, som jeg bare slet ikke kunne acceptere i mit hoved. Jeg havde derfor virkelig blandet følelser for historien i bogen, da jeg slet ikke kunne forstå Luca midtvejs i bogen.

Det med forelskelse er en meget svær ting, og det er også tilfældet her i ’Hej Luca’, især når det er en forbudt forelskelse. Jeg kan godt forstå, at man kan blive så forelsket, at man ikke aner sine levende råd, men der må alligevel være grænser.

Bogen er bygget op sådan, at Luca laver lister over, hvordan hun skal tackle de situationer, hun kommer ud for. Det sagde mig egentlig ikke så meget, andet end at det går ret godt i tråd med, hvordan man forsøger at planlægge sit liv. Men alligevel var det faktisk okay, at der på den måde blev et skift i bogen, og at man lige fik lov til at tænke lidt over, det der lige var sket i bogen.

’Hej Luca’ beskriver rigtig godt den ulykkelige forbudte forelskelse, som nogen oplever i livet. Jeg synes dog også, at den er god til at tage emner op omkring familie og opvækst og samtidig vise, hvor vigtigt det er, at man gør en indsats på det område, da familie, selvvalgt eller biologisk, er vigtigt for mennesker.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.