“Heksejagt ” af Kim Harrison


Titel: Heksejagt
Serie: The Hollows
Originaltitel: Dead Witch Walking
Oversat af: Bjarne Skovlund
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato:  13/6 – 2012
Sider: 640

DUO stjerner III

 

 

 

 

Når man er kommet godt 100 sider ind i bogen, kan jeg love for, at det bliver spændende

s

Resumé

Rachel er heks og arbejder for Inderland Security, også kendt som I.S. Hendes job går ud på at fange de overnaturlige, som bryder loven, men Rachel har ofte selv svært ved at overholde reglerne. Da hun til sidst får nok at sin chef, siger hun op, men det skulle hun aldrig have gjort, for ingen siger op fra I.S og slipper godt fra det. Sammen med sin gamle parter Ivy vil Rachel starte sit eget privatfirma, men I.S har sat en pris på hendes hoved, og pludselig er Rachel i livsfare. Hendes eneste chance for at overleve er at fange manden Trenton, som I.S, længe har haft problemer med i håbet om at I.S så vil lade hende slippe. For hver dag, der går, bliver prisen på Rachel større, og hvis hun ikke finder beviser mod Trenton i en fart, er hun så godt som død.

s

Anmeldelse

I “Heksejagt” lever mennesker og overnaturlige væsner side om side, selvom mange mennesker ville ønske det anderledes. Efter at en dødelig virus slog store dele af befolkningen ihjel, blev de overnaturliges antal næsten det samme som de almindelige mennesker, for virussen var ikke dødelig over for de overnaturlige, som slap af sted med en omgang influenza.
“Heksejagt” byder på en helt ny verden af overnaturligt og beskriver på en realistisk måde, hvordan almindelige menneskers forhold er til dem. Der findes både hekse, vampyrer, alfer, feer og andre overnaturlige skabninger, og jeg synes at det var et utroligt spændende univers, og jeg blev meget hurtigt fanget af bogen.

Bogen er skrevet i jeg-person fra Rachel synsvinkel, så derfor identificerer man sig hurtigt med Rachel og finder ud af, hvad hun er for én.  Man finder hurtigt ud af, at Rachel er den lidt hårde type, som virkelig kan slå fra sig – og det bliver man også nødt til at være, når ens job er at fange op pågribe andre overnaturlige. En af de ting, som irriterede mig en smule, var, at Rachel var direkte rædselslagen over for sin veninde Ivy, som er vampyr. Jeg kan godt se, hvorfor Rachel er bange, men jeg synes bare, det er lidt mærkeligt, at hun kalder Ivy sin veninde, når hun er så bange, som hun er. Gudskelov bliver det bedre, jo længere man kommer ind i bogen.

Når man er kommet godt 100 sider ind i bogen, kan jeg love for, at det bliver spændende. Rachel, som desperat prøver at pågribe manden Trenton, kommer hele tiden ud for situationer, hvor det er heldigt, at hun slipper med livet i behold. Jo længere tid, der går, jo mere indædt prøver I.S at slippe af med hende, og Rachel roder sig også ud i masse, så hun til sidst står i problemer til halsen.
Lige så snart, Rachel er kommet ud af et problem, roder hun sig straks ind i et andet, og jeg havde til sidst svært med at lægge bogen fra mig! Langtrukket kan man i hvert falde ikke kalde “Heksejagt”, for der var spænding næsten hele vejen igennem, og jeg elskede det!

Personligt er jeg helt vild med hovedpersonen Rachel. Hun er bare så let at holde af, og jeg synes, man knytter sig til hende lynhurtigt. På den anden side er jeg også enig med vampyren Ivy om Rachel nogle steder. Blandet andet med, at hun ikke altid tænker tingene igennem og har en dårlig vane med bare at handle, uden først at have langt en plan B, C og D. Gudskelov for Rachel trænger Ivy ind til hende, og et godt stykke inde i bogen, begynder hun endelig at lytte til Ivy.
Jeg elsker, når man kan se personerne udvikle sig i en bog, det er med til at gøre dem mere levende og mere realistiske, og det er også sjovt at følge personerne igennem deres udvikling.

Jeg vil anbefale “Heksejagt” til unge, der elsker fantasybøger med en masse action og spænding. Personligt glæder jeg mig i hvert fald til at få fat i “Danser med dæmoner”, som er den næste bog i serien, og jeg håber, at den er mindst lige så spændende som “Heksejagt”.

s

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *