“Heksenat” af Deborah Harkness

Heksenat

Originaltitel: A Discovery of Witches
Serie: All souls trilogy
Forfatter: Deborah Harkness
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Genre: Fantasy, serie, drama
Sider: 730
Udgivelsesdato: 1. maj 2012
Oversat af: Lene Gulløv

DUO 6 stjerner

 

Min første tanke, da jeg så bogen var, at det var en virkelig stor og tyk bog, og det skræmte mig en smule. Men da jeg så begyndte på indholdet, blev jeg simpelthen slået omkuld!

streg

Resumé

Diana Bishop stammer fra en hekseslægt. Hun er historiker og forsker i alkymistiske skrifter. En dag falder hun over det fortryllede gamle alkymistiske manuskript Ashmole 782, men da Diana har besluttet at holde sig væk fra magi og ikke bruge det, sender hun det tilbage til arkivet, uden at afkode dets indhold og hemmeligheder. Det viser sig, at manuskriptet har været forsvundet i århundreder og tiltrækker opmærksomhed fra andre væsner og hun befinder sig pludselig i stor fare.

streg

Anmeldelse

’Heksenat’ skræmte mig en smule på dens tykkelse, selvom jeg har læst hele ’Harry Potter’-serien, men da jeg ikke vidste, hvad jeg skulle forvente, skulle jeg lige finde modet til at komme i gang. Jeg fortrød dog snart, at jeg ikke var begyndt før, for den er bare virkelig godt skrevet og simpelthen nervepirrende! Det er dog en bog, hvor man gerne skal være omkring 16 år eller over, for at kunne forstå det hele, for det er ikke et letlæselig historie.

Jeg vil dog med det samme sige, at jeg nød at læse den, og elskede at tilbringe min tid i bogens verden. ’Heksenat’ bringer noget nyt til fantasy-genren, og jeg har endnu ikke læst noget der minder om den. Vi støder både på hekse, dæmoner og vampyrer, og jeg synes hele historien er sat rigtig godt sammen, og er meget troværdig.

’Heksenat’ bliver fortalt fra to forskellige synspunkter, hvor Dianas fylder mest. Den anden vinkel er fra vampyren Matthew Clairmont, og eftersom han er gammel, er historien der er sket i det virkelige liv, et vigtigt område, da det der bliver fortalt i ’Heksenat’ gerne skal passe sammen med virkeligheden, hvilket jeg i hvert fald følte det gjorde.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg glæder mig til at læse ’Nattens skygge’, som er andet bind i denne serie med Diana Bishop. ’Heksenat’ var simpelthen så fængende og spændende, så jeg ser frem til at se, hvad der sker i den næste bog. Hvis du er til fantasy hvor der er kærlighed med indover, og med masser af spænding, kan jeg helt klart anbefale dig at læse denne bog, som jeg syntes var en fornøjelse at læse, og som jeg gerne gør igen!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *