“Heksens arving” af Sascha Christensen


Titel: Heksens arving
Forfatter: Sascha Christensen
Genre: Fantasy 

Udkom: 15/2 -2012
Sider: 287
Forlag: Rosenkilde Bahnhof
(Sponsoreret af Politikens Boghal)

DUO stjerner 4

 

 

 Da jeg først fik ’Heksens arving’ i hånden, viste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente. Forsiden gav mig det indtryk, at bogen var for de yngre læsere, og måske slet ikke ville falde i min smag – jeg er glad for at sige, at det viste sig at være løgn.

streg

Resumé

Da Magnes mormor dør, ved Magne ikke hvad han skal gøre af sig selv. Nu har han kun sin morfar. I skolen er der ingen Magne kan betro sig til. Alle de andre er helst fri for hans selskab, og har stor morskab i at drille ham – undtagen Rebekka. Magne er vild med Rebekka, og hans største drøm er at de en dag vil finde sammen, men det skal vise sig ikke at blive langt sværere end Magne havde turde drømme om.
En nat kommer to kvinder og henter Magne mens han sover. De insisterer på at hans mormor var en heks i landet Tangea, og at han er hendes arving, og nu skal overtage hendes pligter som heks, og passe på Morkelfolket. Det eneste problem er bare, at Magne som dreng ikke har arvet nogen magiske evner.

Magne rejser til Tangea, hvor han er tvunget til at overtage stillingen som heks, og holde øje med Morkelfolket, som er vilde, impulsive og slet ikke til at styre.
Magne får hjælp fra mange sider, men da det viser sig, at en ondskab truer i Tangea, bliver det måske for meget for ham, når alt kommer til alt.

streg

Anmeldelse

Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle tænke, da jeg fik ’Heksens arving’ stukket i hånden. Jeg var sikker på at bogen var langt under min aldersgruppe, men min nysgerrighed blev alligevel pirret, da jeg læste bag på bogen. Universet lød utrolig spændende, og jeg er den type som elsker fantasy, så jeg besluttede at give bogen en chance, og nu hvor jeg er færdig med den, er jeg bestemt glad for, at jeg gjorde det.

Universet er helt nyt, og fuld af magiske væsner som vi både kender (og elsker), og nogle som vi aldrig har hørt om. Jeg havde aldrig hørt om morkler, eller trænymfer før jeg begyndte på bogen, og selv de kendte væsner som vampyrer var meget anderledes, end vi kender dem fra andre historier. Derfor fik jeg en oplevelse af noget nyt, hvilket jeg synes var fantastisk!

Vores forfatter har virkelig skrevet en spændende fortælling, og hun forstår at holde læseren fanget. Selvom jeg er 18 og denne bog ikke ligefrem er skrevet til min aldersgruppe, formåede bogen at underholde mig, og jeg oplevede flere gange, at jeg glemte tiden mens jeg læste, og bare blev helt opslugt af bogen.

Det eneste negative jeg kan sige om bogen, er at hovedpersonen Magne skal forstille at være 16 år, men den måde han opførte sig og talte på, mere gav mig det indtryk, at han var omkring 12-14 år. Det blev dog lidt bedre, jo længere ind i bogen jeg kom, så man kan sige at Magne udvikler sig personligt, hvilket beviser at vores forfatter ved, hvad hun laver.

Lige nu glæder jeg mig meget til at læse næste bog i serien, især fordi ’Heksens arving’ sluttede spændende. Jeg ser frem til at følge Magne og hans venner på endnu et eventyr.

Har man har yngre søskende som elsker at læse, kan jeg anbefale at man giver dem ”Heksens Arving”. Den passer perfekt til børn (både piger og drenge) mellem 10-14 år. Hvis man er vild med fantasy, vil man i hvert fald elske bogen.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *