“Heksens kald” af Mette Sejrbo

Heksens kald

Original titel: Heksens kald
Forfatter: Mette Sejrbo
Serie: Ulfhedin-sagaen
Genre: Fantasy, serie
Sider: 476
Forlag: Candied Crime
Udgivelsesdato: 1. december 2015

DUO stjerner III

 

 

 

 

Sikke et univers Mette Sejrbo har strikket sammen, hvor der samtidig er en masse spænding og action til stede.

streg

Resumé

Emilie er meget genert og holder sig meget til sig selv. Hun har dog en veninde, som er meget frembrusende og som stort set er hendes modsætning. Da mystiske ting begynder at ske for Emilie, går hun straks i gang med at undersøge, hvad det er der sker. Samtidig har hun fået et godt øje til to fyre, som gør hende lidt rundt på gulvet, da hun er nybegynder på området. På hendes 18 års fødselsdag bliver hendes liv vendt på hovedet og hun står nu overfor et svært valg, der vil få konsekvensker for resten af livet.

streg

Anmeldelse

Hold nu op, hvor er der meget man skal holde styr på i dette univers. Ikke nok med at der er varulve, vampyrer og hekse med, så bliver det lige mixet sammen med lidt nordisk mytologi. Det viste sig dog, at de to verdener godt kunne fungerer sammen og gav derfor noget helt nyt til den ellers kendte fantasygenre.

Her er det dog vigtigt at nævne, at det gælder om at holde tungen lige i munden, når man begynder på ’Heksens kald’ for at få det hele med og få det til at give mening. Der sker nemlig utrolig meget hele tiden, hvilket bliver styrket af, at historien indimellem skifter synsvinkel, så man hele tiden er i ”orkanens øje”.

Der var dog nogle småting, som irriterede mig en anelse – såsom når man hører historien fra Emilies side, blev hendes mor omtalt som Marianne i stedet for bare mor. Det gav i hvert fald ikke mening for mig, da det på den måde virkede som om, at Emilie ikke så sin mor, som sin rigtige mor og kunne derfor fremstå lidt kold. Jeg fandt dog ud af, at det var tilfældet sådan hele vejen gennem bogen, og det derfor ikke hang sammen med hendes personlighed.

Jeg hældte faktisk mellem to karakterer til denne bog, og endte med at give den en halv stjerne mere ene og alene på grund af den afslutning, Mette Sejrbo har lavet til ’Heksens kald’. Jeg var mildest talt overrasket og i chok, da jeg slet ikke havde set det komme, som skete til sidst. Jeg var faktisk overbevist om, at jeg havde regnet den ud, men nej, det skulle vise sig at være løgn.

Nogle af kapitlerne er rimelig voldsomme og brutale og derfor synes jeg, at det er rigtig fint, at der på bagsiden af bogen, står at den henvender sig til det mere voksne publikum, og også fordi der er en del sex og begær til stede. De kapitler der var de voldsomme, brød jeg mig faktisk ikke så meget om, da jeg nok havde et andet billede af den karakter, end det var meningen, jeg skulle have. Det viste sig dog til sidst, at give god mening, og gjorde også at puslespillet gik op.

Så hvis du er til de lidt mere voldsomme fantasy bøger, hvor der er brutalitet, sex og drama til stede, kan du sagtens give dig i kast med ’Heksens kald’, der er et nyt bud på, hvordan man kan mixe de forskellige overnaturlige væsner og få det til at gå op i en helhed – det er i hvert fald en dygtig forfatter der står bag, som har lavet en masse grundig research, der gør at historien hænger sammen med det overnaturlige.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *