“Helbrederen” af Marie-Louise Rønning

image_pdfimage_print

Helbrederen

Titel: Helbrederen
Forfatter: Marie-Louise Rønning
Serie: Lysets kvinder
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Udgivelsesdato: 16. oktober
Sidetal: 311
Forlag: Egolibris

duo 4½

 

 

 

’Helbrederen’ startede ud med at minde mig om to forskellige universer, men dog stadig formå at være sit helt eget. Jeg var i hvert fald positivt overrasket.


streg

Resumé

Victoria er ikke en helt almindelig gymnasiepige. Om natten bekæmper hun mørkets skabninger sammen med hendes søstre. De har svoret at beskytte menneskerne, og bliver kaldt Lysets Kvinder.

Matthew er ikke menneske, men heller ikke vampyr. Han er en af de sidste af sin slags, og har tilbragt mange år på flugt. Da han støder på Victoria begynder hans ellers dystre sind at lysne, men kan hun se ham som hvem han er, og ikke for hvad han er?

streg

Anmeldelse

Starten på ’Helbrederen’ fik mig til at tænke på filmen ’Tornerose’, og efter kort tid blev ’Twilight’ universet mixet ind i historien. Noget jeg ikke har oplevet før, men som jeg synes var et super fedt mix. Det er dog stadig sådan, at ’Helbrederen’ har sit helt eget univers, og selvom der er lidt der minder mig om de andre to, så var det aldrig noget der overskyggede historien.

Synsvinklen skifter mellem Victoria og Matthew, og selvom jeg egentlig godt kunne lide de to karakterer, og hvordan deres liv bliver spundet sammen, havde jeg indimellem problemer med at leve mig ind i Victoria. Til gengæld var det nemmere at identificere mig med Matthew, på trods af at han var overnaturlig.

Jeg kan rigtig godt lide, den måde at der er kommet nye væsner til i fantasyverdenen, da der optræder væsner i ’Helbrederen’, som ikke er nogen, jeg har kendt til før – kun i mindre grader. Det var meget let at leve sig ind i verdenen, og da historien foregår i Danmark, gjorde det også miljøbeskrivelserne lette at forestille sig.

Afslutningen var utrolig spændende og nervepirrende, og samtidig er der en masse brikker, jeg stadig mangler at få styr på, så jeg skal helt sikkert læse den næste i serien. Så hvis du synes mixet med ’Tornerose’ og ’Twilight’ lyder lige så fedt, som jeg synes det var, kan jeg kun anbefale at du giver denne bog en chance.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.