“Her så langt væk” af Hadley Dyer

Her så langt væk

Original titel: Here so far away
Forfatter: Hadley Dyer
Oversat af: Randi Bjerrre Høfring
Genre: Skønlitteratur
Sider: 331
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 29. januar 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret.

Jeg havde desværre rigtig svært ved at komme ordentlig ind i historien, og det var først til sidst, at historien gjorde rigtig indtryk på mig.

streg

Resumé

George har altid levet livet let og ikke taget det så alvorligt, og nu er hun kommet til hendes sidste år i High School, og vil bare bruge tiden på at feste igennem med sine venner, inden hun rejser væk fra den lille by. Men da hun møder den mystiske Francis, bliver der vendt op og ned på hendes planer, da hun falder med et brag for ham. Men problemerne hober sig hurtigt op, og snart er hendes liv helt forandret.

streg

Anmeldelse

Jeg kom aldrig rigtig ordentlig ind i historien i ’Her så langt væk’, og jeg havde svært ved at identificere mig med nogle af karaktererne. Selvfølgelig havde jeg ondt af George og det hendes familie går igennem, men jeg kunne slet ikke leve mig ind i bogens verden. Det var først til sidst, at jeg følte mig rigtig ramt af handlingen, hvilket ærgrede mig utrolig meget, da jeg havde høje forventninger til den.

Måske var det også det, der gik galt, at jeg havde for høje forventninger til den. Jeg havde nok tænkt, at jeg ville blive taget med storm af den, men det var desværre slet ikke tilfældet. Historien blev lidt for mærkelig efter min smag, og langt hen af vejen kunne jeg heller ikke følge helt med i historien og de dialoger, der var til stede.

Det kan dog sagtens være, at den vil fange andre, for den består af flere lag, og selvom jeg er et stort familiemenneske, blev jeg ikke så ramt af det, der sker med George familie, selvom det må være ufatteligt hårdt. Men George virkede ikke rigtig til, at lade sig gå på af det, og lige på det punkt kunne jeg slet ikke følge hende, da jeg selv ville have haft reageret helt anderledes.

Jeg blev dog overrasket over slutningen, og det løftede bestemt min læseoplevelse. Det var fedt ovenpå at jeg havde kæmpet sådan med de første 250 sider, at de sidste sider bare fløj afsted for at opklare mysteriet. Jeg har også tænkt en del over handlingen, siden jeg blev færdig med den, da den alligevel får mine tanker i gang omkring livet. Så hvis du er til lidt mere atypiske romaner, skal den helt sikkert nok være et hit.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *