“Hjem” på Blu-ray

image_pdfimage_print

Hjem

Original titel: Home
Genre: Animation, familiefilm
Spilletid: 1 time og 30 minutter
Skuespillere: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin og Jennifer Lopez
Selskab: 20th Century Fox
Udkom: 30. juli 2015

DUO stjerner 4

 

 

En sød og stærk animationsfilm om familie og venner, forståelsen af det som der vigtig for én, mixet sammen med den sjove figur Oh.

streg

Resumé

Bøv’erne overtager jorden og samler alle menneskerne på et sted, undtagen menneskepigen, Tip, og hendes kat, gris. Bøv’erne er altid på flugt fra Gorgerne. Oh er på flugt fra de andre Bøv’er, fordi han er kommet til at røbe deres tilholdssted på jorden. På hans flygt møder han Tip, som leder efter hendes mor. De aftaler at hjælpe hinanden, og tager derfor ud på den mest fantastiske rejse nogensinde – nemlig rejsen Hjem.

streg

Anmeldelse

En rigtig sød animationsfilm, som viser venskabet mellem menneskepigen Tip og Bøv’en Oh, i deres kamp på at redde jorden mod Gorgerne, som altid har jagtet Bøv’erne. ’Hjem’ var helt sikkert en hyggefilm med en masse sjove dele i. Figuren Oh var simpelthen så sjov, og han fik mig til at grine så mange gange, at jeg slet ikke kunne holde optælling på det.

Figuren Oh er også grunden til, at det ikke er sidste gang jeg skal se ’Hjem’. Jeg synes han var rigtig sød, samtidig med at historien i ’Hjem’ sagtens kan ses igen. Desuden kunne jeg rigtig godt lide idéen med at Oh skifter farve hver gang han føler noget, og det styrker også rigtig meget historien i ’Hjem’. Man lærer hurtigt hans farver at kende, når han føler nervøsitet eller vrede, og især når han lyver.

Som mange animationsfilm er der en dybere mening bag filmen. ’Hjem’ følte jeg handlede om venskaber og følelse af at hører til et sted. En ting som jeg også synes skærer igennem, var forståelsen for hinanden, fordi det er forskellige væsner som mødes i ’Hjem’ og mange gange kan meningen bag handlingerne misforstås. Jeg kan i hvert fald anbefale ’Hjem’, som en sjov film til en hyggeaften med familien.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.