“Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker” af Jacqueline Firkins

Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker

Original titel: Hearts, Strings, and Other Breakable Things
Forfatter: Jacqueline Firkins
Oversat af: Louise Lundberg Claesen
Genre: Ungdomsbog
Sider: 373
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 17. december 2019

DUO stjerner 4

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Jeg var utroligt frustreret over Edie til at starte med, men det blev heldigvis bedre, jo længere ind i bogen, jeg kom.

streg

Resumé

Da 17-årige Edie mister sin mor, er hun nødsaget til at flytte til Mansfield, hvor hun skal bo ved sin moster, onkel og to kusiner. Mansfield er stedet, hvor alle de rige bor, og meget langt fra alt hvad Edie kender og er vokset op med. Edies kusiner forsøger dog ihærdigt at få hende til at tænke på noget andet end sin mors død, og får hende presset ud i grænseoverskridende situationer. Edie har dog sine egne planer, og hun fordyber sig derfor til sine lektier og studielegatansøgninger. Men hun kan alligevel ikke undgå at blive lidt fascineret over to drenge…

streg

Anmeldelse

Jeg havde en sindssyg hård start på ’Hjerte, strenge og andre ting der kan gå i stykker’, fordi jeg bare slet ikke kunne følge Edie. Først er der hele problematikken med, at hun har en bedste veninde, som hun ikke har særlig meget kontakt til, fordi hun har dummet sig voldsomt og brudt hendes tillid. Jeg synes slet ikke, at hun gør nok i forhold til at gøre alting godt igen med sin veninde, og det skuffede mig voldsomt.

Derudover har hun også svært ved at være omkring nabodrengen, som hun var forelsket i som barn og fik sit første kys af. Han har nemlig en kæreste, men jeg synes virkelig hun er dårlig til at skjule sine følelser, og de virker meget åbenlyst, og det synes jeg er utrolig dårlig stil, når han er optaget. En ting er at være interesseret, men så længe den anden partner har en kæreste, er personen altså off-limits, uanset hvor usundt et forhold det er.

Der er dog også en anden fyr inde i billedet, og ham er hun til gengæld meget afvisende overfor, fordi han er noget af en player og badboy. Han kan dog godt lide, at hun ikke er så nem, og at han skal gøre sig meget umage, og jeg endte faktisk med at heppe på, at de to ville finde sammen, da jeg tænkte, at det kunne være et godt match.

Edie irriterede mig vanvittig meget undervejs, men jeg synes heldigvis, at hun blev mere tålelig og faktisk en person, som jeg godt kunne lide. Så det gik lige fra den ene yderlighed til den anden, da jeg virkelig ikke kunne lide hende i starten, men hun voksede på mig i forbindelse med at hun udviklede sig og blev mere ansvarsfuld og voksen. Jeg synes dog, at det at hun har mistet sin mor fyldte for lidt, og jeg havde nok forventet, at hun ville være mere knust over det, da de to kun havde hinanden.

Med det sagt var det dog stadig en hyggelig læseoplevelse. Bogen blev også bedre hen af vejen, selvom den også blev lidt langtrukken, fordi jeg havde svært ved at komme helt ind i historien, fordi Edie gjorde mig så irritereret.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *