“Hotel Tusind Lys” af Emylia Hall

Hotel Tusind Lys

Original titel: The Thousand Lights Hotel
Forfatter: Emylia Hall

Genre: Kærlighedsroman, Skønlitteratur
Oversat af: Nanna Lund
Sider: 350
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesdato: 22. maj 2018

duo 4½

 

 

Tak til Gads forlag for anmeldereksemplaret.

En rigtig sød feriebog, som holdt mig fanget hele vejen igennem.

streg

Resumé

Hvert år vender stamgæsterne tilbage til den fantastiske Ø Elba, hvor hotellet Hotel Tusind Lys ligger. Det er kendt for sine vidunderlige omgivelser, velsmagende mad og ikke mindst den charmerende indehaver Valentino. Da Kits mor dør, finder hun ud af en stor hemmelighed, nemlig at hendes far ikke er død. Hun begiver sig derfor på jagt efter ham, da hun mangler svar på ting, hun aldrig har kunnet spørger sin mor om. Der bliver hurtigt skabt røre på hotellet, da det bliver omdrejningspunkt for et familiedrama, og måske en umulig kærlighed.

streg

Anmeldelse

’Hotel Tusind Lys’ var lige, hvad jeg trængte til, og da jeg endelig kom ordentligt i gang med bogen, kunne jeg heller ikke lægge den fra mig igen. Den var perfekt at læse her i de dejlige majssommerdage, hvor vi har haft så varme dage, som hvis man selv befandt sig på Elba, så det var på alle måder perfekt. Jeg fik en stor lyst til at selv komme hen til øen og bo på hotellet, hvor der er tusind lys, som man kan se blinke i natten omgivet af havet. Hele vejen igennem havde bogen en rigtig hyggelig stemning, samtidig med at være fyldt med tunge emner og følelser. Ligeledes kom der også et mindre tvist hen imod slutningen af bogen.

Det gjorde også, at spændingen var godt tilstede i bogen. Det synes jeg var meget godt. Jeg kan godt lide, når der kommer nogle tvist i bøger, som man enten ikke havde set komme, eller slet ikke forventede ville komme i denne slags bog. Jeg syntes bogen rummede en masse følelser omkring sorg, kærlighed og ulykke/umulig kærlighed. Men også kærlighed omkring familie og de svigt nogle personer oplever i deres liv.

Jeg kunne rigtig godt lide de personer, som vi møder og følger. Vi følger de tre personer, Kit, Valentino og Oliver og skiftet mellem dem fungerede rigtig godt, og jeg synes, at man får et super indtryk af dem alle sammen gennem bogen, og jeg kom virkelig til at holde af dem alle på hver sin måde.

Slutningen af bogen er jeg ikke helt fan af. I denne bog kunne jeg godt have tænkt mig at få et par endegyldige streger under slutningen, så jeg helt vidste ”okay, hvad kommer der til at ske fremadrettet?”, uden for meget gætteri. Som man jo nok selv kan regne ud, bor Kit jo ikke på Elba, og der er nogle ting, som hun skal have styr på og klarhed over, og det synes jeg ikke rigtig man får. Jeg skal tænke for meget over det selv, og selv finde frem til ”hvordan endte det egentligt med?”, og der ville jeg hellere have haft en eller anden epilog et par år ude i fremtiden eller sådan noget lignende.

På trods af dette, var det en rigtig god, hyggelig og perfekt ferielæsebog, som man skal tage fat i. Dog skal man ikke gøre det, hvis man er for lang væk fra sin udlandsrejse, fordi så kommer man til at længes alt for meget. Det gjorde jeg i hvert fald.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *