“Huset Longbourn” af Jo Baker

Huset Longbourn

Original titel: Longbourn
Forfatter: Jo Baker
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 397
Oversat af: Line Møller
Forlag: Gyldendal
Udkom: 6. juni 2014

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

 

 

Et fantastisk nyt syn på ’Stolthed og fordom’, som virkelig lukkede mig ind i den vidunderlige verden en gang til. Jeg blev forelsket helt forfra.

streg

Resumé

I det slidsomme arbejde på Huset Longbourn drømmer tjenestepigen, Sarah, sig tit væk fra de daglige gøremål og tænker på hvordan hendes hverdag ellers kunne se ud, hvis hendes kår havde været anderledes. Da den nye mystiske herskabstjener James kommer til huset, får Sarah et indblik i kærlighedens mange sider og før hun får set sig om, er der blevet vendt op og ned på hendes hverdag.

streg

Anmeldelse

I ‘Huset Longbourn’ får vi som læsere en helt ny vinkel på historien, idet vi følger tjenestefolkene i huset. Man følger folkets arbejdsopgaver og hvordan begivenhederne i ’Stolthed og fordom’ bliver opfattet med andre øjne end inderkredsen. Man følger især den unge pige Sarahs hverdag, hvor hun forsøger at finde sin plads både med sit arbejdsliv og kærlighedsliv.

Fra jeg første gang hørte om ’Huset Longbourn’ vidste jeg bare, at den bog skulle jeg læse. Jeg har altid elsket ’Stolthed og fordom’ utrolig meget og elsker at leve mig ind i den fantastiske verden, som man bliver en del af. Her kan jeg kun sige at ’Huset Longbourn’ på ingen måde skuffer. Man får et fantastisk indtryk af den anden side i bogen, nemlig tjenestefolkenes. Man ser alle de store begivenheder og deri tjenestefolkenes arbejdsopgaver med hensyn til dette. Udover deres arbejdsopgaver så får man også et indblik i hvem tjenestefolkene egentligt er og hvad de går og drømmer om.

Man hører mest til den unge tjenestepige Sarah og den kendte Mrs. Hill, som mrs. Bennet så tit kalder på. Derudover har Jo Baker tilført herskabstjeneren en rolle, som den unge mand James, som kommer til huset og hjælper til. Man får virkelig et super godt og velbeskrevet indblik og et forhold til alle tjenestefolkene. Det var så godt beskrevet, at jeg virkelig kunne leve mig ind i verdenen og føle at jeg selv var der. På den måde var det en utrolig dejlig oplevelse, igen at få lov at leve sig ind i universet som omgiver ’Stolthed og fordom’ og ’Huset Longbourn’.

Ligesom i ’Stolthed og fordom’ er der masser af kærlighed. Alle former for kærlighed optræder i ’Huset Longbourn’, såsom ulykkelig kærlighed, ugengældt kærlighed og den store kærlighed. Det var en sand fornøjelse af følge alle karaktererne, fordi man allerede følte at man kendte dem og virkelig blev lukket ind i deres hverdag.

Jeg kan uden tvivl anbefale ’Huset Longbourn’, især hvis du ligesom jeg virkelig elsker ’Stolthed og fordom’, eller har en forkærlighed til romaner fra den tid med en masse kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *