“Hvidt støv 3 – Rejsen til Selu” af Line Kyed Knudsen

Hvidt støv 3

Original titel: Rejsen til Selu
Forfatter: Line Kyed Knudsen
Serie: Hvidt støv
Genre: Science-fiktion, ungdomsbog
Sider: 250
Forlag: Gyldendal Udgivelsesdato: 24. august 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Så kom slutningen på serien ’Hvidt støv’, som jeg følte gav os en rigtig fin sløjfe om historien og slutningen, som var spændende og gav et godt indspark til zombiegenren.

streg

Resumé

Emily og de andre kæmper for at overleve, men der er snart ikke mere mad og jo længere de bliver, jo større fare er de i. De bliver nødt til at tage videre og tage til rumforskningscenteret SELU. Her kan de kun håbe på, at de får svar på det de søger, og at de kan komme helskindet derhen. Men rejsen dertil er lang og farefuld. De er nødt til at krydse et hav af døde og overvinde nye og gamle fjender. Har Emily og de andre overhovedet en chance?

streg

Anmeldelse

Så kom afslutningen på serien ’Hvidt støv’. Det er ca. et år siden, at jeg sidst læste om Emily og de andre, så jeg skulle lige ind i historien igen, og se om jeg kunne huske de ting, som de havde været i gennem. ’Rejsen til SELU’ starter lige der, hvor vi sidst slap dem. Det synes jeg faktisk var meget godt, fordi så var man i gang, og der var ikke så meget gentagelse. Det krævede selvfølgelig lidt for min hukommelse, men hen af vejen gik det meget godt, synes jeg. Jeg kan rigtig godt lide genren, og jeg synes at forfatteren kommer virkelig godt omkring det og har leveret en god, interessant og letlæselig serie.

Bogen er meget letlæselig. Den har ikke et svært sprog og den er nem at følge med i, lige så snart man lige er kommet ind i historien, hvilket har gjort sig gældende ved alle bøgerne. Man fik et godt indblik i Emily igen og hun er en hovedperson, som jeg rigtig godt kunne lide. Hun bevarer roen i en presset situation og er faktisk meget nem, at have med at gøre. Hun har nogle forskellige følelser og tanker, men de er på ingen måde dominerende for bogen og det kan jeg godt lide, fordi det gav mulighed for at historien rigtig kunne udvikle sig.

Da jeg var færdig med at læse ’Rejsen til SELU’, havde jeg faktisk lyst til at tage fat i ’Hvidt støv 1 – De døde vågner’ igen og starte serien forfra. Det havde jeg, fordi det er lang tid siden, at jeg første gang mødte Emily og der sker meget med hende i tiden fra den gang til nu, som jeg godt kunne tænke mig at læse over en kortere periode end det har været tilfældet indtil nu. Trekantsdramaet som var meget tilstede ved ’Himlen brænder’ blev af nogle årsager ikke særlig tydelig i bogen. Det spøgte selvfølgelig til tider, men blev også rigtig fint afsluttet.

Jeg kan helt sikkert anbefale, at man tager fat i ’Hvidt støv’, fordi det er en interessant serie, som giver en spændende vinkel på zombiegenren, hvor der også er kærlighed til stede. Hvis man allerede er i gang med serien, så er jeg sikker på, at ’Rejsen til SELU’ er et must-read.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *