“Hvidt støv – Himlen brænder” af Line Kyed Knudsen

Himlen brænder

Original titel: Himlen brænder
Forfatter: Line Kyed Knudsen

Serie: Hvidt støv
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 242
Forlag: Gyldendal
Udkom: 21. juni 2016

duo 4½

 

 

 

 

Bogen er fortsættelsen på serien ’Hvidt støv’. Jeg fik svar på nogle af mine spørgsmål og bogen ligger meget fokus på kærligheden. Men det kan også mærkes, at det er anden bog i en trilogi.

streg

Resumé

Emily og hendes venner er nu ankommet til Lindstead til hospitalet. Men der er også en kritisk tilstand på hospitalet, da der går ikke længe, før de løber tør for mad og vand, imens zombierne kommer tættere og tættere på. Emily bliver en del af hospitalets aktionsteam. Missionerne som Emily bliver sendt på, viser hende at de levende døde ikke er den eneste fare derude.

streg

Anmeldelse

’Hvidt støv – himlen brænder’ fortsætter på samme sti som den første bog i serien. Vi vender tilbage til Emily, lige der hvor vi slap hende. Dette synes jeg var meget godt. På den måde er vi hele tiden tæt på hende og der er ikke sket en masse, som skal forklares. Jeg skulle lige bruge de første sider på, at huske tilbage et etteren og hvad der skete. Man får også nogle forklaringer inde i starten af bogen, så man lige kan huske de vigtige ting.

I bogen kommer man rigtig godt ind på Emily igen og møder igen hendes venner og deres særheder. Jeg kunne godt lide, at vi igen følger Emily og er med i hendes tanker. Denne gang kommer vi tættere på hendes familieforhold, da hun igen møder hendes far. Her får vi også en masse hemmeligheder at vide. Når man møder alle personerne igen, fik jeg helt lyst at til læse serien forfra, så jeg kunne få lov til at møde alle personerne igen enkeltvis. ’Hvidt støv’ giver nemlig læseren et rigtig godt indblik i de forskellige personer, som man føler, at man kender dem og bliver nødt til at følge dem.

Der er også et trekantsdrama i form af kærligheden. Igennem de to første bøger, er der kærlighed til stede og især her i ’Hvidt støv – himlen brænder’. Selvom at der egentlig er et trekantsdrama, føltes det ikke som en hæmsko for bogen, fordi selvom at det tit findes i Emilys tanker, så er det ikke på en træls måde, fordi hun erkender hurtigt, at hun har følelser for begge fyre.

Der er meget spænding med i bogen, som i den første. Man får også flere og flere svar på, hvad der kunne tænkes at foregå i universet, men jeg har fortsat mange spørgsmål, som man gerne vil have svar på. Dette betyder også, at jeg glæder mig til at læse videre i serien. Man kan godt mærke at ’Hvidt støv – himlen brænder’ er anden bog i en trilogi og man derfor venter på, at det helt store brag skal ske i den sidste bog. Jeg kan helt sikkert anbefale at læse serien ’Hvidt støv’, hvis man ligesom mig kan lide kærlighed og bøger med et science-fiktion univers. 

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *