“Hvor flodkrebsene synger” af Delia Owens

Hvor flodkrebsene synger

Original titel: Where The Crawdads Sing
Forfatter: Delia Owens
Genre: Skønlitteratur
Sider: 384
Oversat af: Anders Juel Michelsen
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 27
. september 2019

DUO 6 stjerner

 

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Delia Owens her)

En smuk beskrevet fortælling, som gik lige i hjertet på mig og som nok altid vil være der.

streg

Resumé

Kya Clark vokser op i Marsken. Hun bliver ret hurtigt efterladt af hendes familie, og i landsbyen bliver hun beskrevet som en vild pige, ingen bør komme for tæt på. Hun bliver genstand for hån og mobning, når hun bevæger sig for tæt på. Hendes ensomme tilværelse bliver alene beskæftiget med ren overlevelse og af kærlighed til hendes Marsk, som er rigt på natur og dyreliv. Kya længes dog efter at elske og blive elsket. Da 2 unge fyre får øjnene op for hendes skønhed, intelligens og hendes følsomme natur, åbnes et nyt kapitel i hendes liv. Dog får det brat ende, da byens skøjtejæger bliver fundet død udenfor byen, og Kya bliver straks mistænkt for at stå bag.

streg

Anmeldelse

Jeg havde fået denne bog anbefalet i stor stil i min læseklub. Jeg havde ikke selv nået at læse den til vores møde, så jeg havde fået en del af vide, inden jeg begyndte at læse den. Men fordi den var snakket så højt op, havde jeg en del forventninger til den, og jeg blev slet ikke skuffet. Jeg var faktisk ret glad for, at jeg vidste lidt om bogen inden, fordi fortællingen er på alle måder gribende og ret intens, og den gik lige ind i mit hjerte.

Man får ret hurtigt empati for denne lille pige Kya, som man møder, mens hun er ret ung. Hun er utrolig kær, og man har blot lyst til at holde om hende for at prøve at gøre bod på alle de svigt, hun oplever fra hendes familie og medmennesker. Hun rammes af alle tænkelige fordomme og beskyldninger for ting, som hun på ingen måde kan have noget af gøre med. Jeg havde sympati for hende lige fra start og til den sidste side i bogen blev vendt, og den forsvandt ikke på noget tidspunkt.

Forfatterens skrivemåde i denne bog er ret unik. Jeg har ikke læst noget lignende. Jeg elsker beskrivelserne, hun giver, når hun beskriver alt, hvad Kya ser og føler for Marsken, som er hendes hjem, og hvor dyrene er hendes venner. Jeg elsker, at der bliver lavet sammenligninger med dyrenes parringsritualer og menneskers måder at opføre sig på. Beskrivelserne er malende, og jeg ville ønske, at jeg kunne opleve det med mine egne øjne, fordi alt hvad jeg selv forestiller mig, kan slet ikke gøre det fyldestgørende nok.

Handlingen i bogen var også ret spændende, og man blev hele tiden nødt til at vende en side i bogen, for at finde ud af, hvad der nu ville ske med Kya, fordi man holder af hende, og man vil ikke have, at der sker mere ondt for hende. Jeg synes, at handlingen har et rigtig godt tvist, og jeg var ret imponeret over, hvor flot alt bliver flettet sammen. Jeg synes også, at forfatteren giver læseren mange svar på spørgsmål til Kyas udvikling og personlighed, som egentligt giver ret god mening, og gjorde hende meget realistisk.

’Hvor flodkrebsene synger’ er en bog, som skal læses, og jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang, jeg har læst den. Den kan varmt anbefales til alle.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *