“Hypnotisørens kærlighed” af Liane Moriarty

Hypnotisørens kærlighed

Original titel: The hypnotist’s love story
Forfatter: Liane Moriarty
Oversat af: Betty Frank
Forlag: Politikens forlag
Genre: Skønlitteratur
Sider: 426
Udgivelsesdato: 24. november 2015

DUO stjerner III

 

 

 

Ellen O’Farrells appetit for dårlige mandlinge bekendtskaber er ved at gå hende godt og grundigt på nerverne, men da Patrick som har en stalker dukker op, er det måske det værd alligevel? For en stalker er jo ret interessant.

streg

Resumé

Ellen er en hypnotisk terapeut, hvis kærlighedsliv ikke har været det store at skrive hjem om. Da Patrick snubler ind på hendes kontor, falder hun pladask for ham og han gør det samme for hende. Og så er der lige to ting som gør ham ekstra spændende og afskrækkende: Hans stalker og hans familie. For hans ekskæreste er ikke helt færdig med ham og hans liv. Og det er egentligt ret interessant. Faktisk er det så interessant, at Ellen får lyst til at mødes med hende. Hun ved bare ikke at det gør hun på ca. en ugentlig basis.

streg

Anmeldelse

Liane Moriarty har skrevet en del gode bøger, i samme stil som ’Hypnotisørens kærlighed’, og hver af dem jeg har læst, har alle været fantastisk detaljeret og med gode plots. Det er ingen undtagelse for denne her. Selvfølgelig er der både gode og dårlige ting i enhver fortælling, men sammenlagt så har ’Hypnotisørens kærlighed’ langt flere gode ting end dårlige. Selvom det ikke er min yndlingsbog af Liane Moriarty, så er den klart i toppen. Min absolutte yndlingsdel er, at jeg aldrig er stødt på sådan et plot før! Udefra virker det meget indviklet og ikke specielt godt sammensat, men når man først åbner bogen, så vikler alle trådene sig fint sammen og bliver til et fantastisk plot, jo længere ind man kommer. Hun klarer både karakterne og handlingen rigtig flot.

Jeg har læst forskellige former for bøger som involverer stalkere og kærester, men aldrig en som er skrevet på en så speciel og underholdende måde. Andre stalker bøger jeg har haft bekendtskab med, har oftest været meget tunge og hårdere at komme igennem, da plottet var langt mere dramatisk og følelserne værre. ’Hypnotisørens kærlighed’ er meget lettere og underholdende end andre bøger jeg hidtil har stødt på, som omhandler de samme emner.

En af de få ting som fortællingen manglede, var bl.a. en mere spændende optrapning til klimaks. Misforstå det nu ikke, store dele af bogen var fejlfrie, men spændingsplottet lakkede lidt flere steder i bogen. Hele ideen med stalkeren bliver præsenteret rigtig flot, men op til et stort gennembrud omkring hvad stalkeren vil, så ringer detaljerne og spændingen ud jo nærmere man kommer på klimakset.  Det dæmper lidt humøret og de følelser man har haft op til klimakset. Ellers så er der småfejl, som irrelevante karakterer eller viden, som ikke har haft større betydning for plottet eller historiens helhed. Det kan argumenteres med, at man fik større indsigt i de forskellige karakteres personlighed og hvorvidt de forskellige personer var vigtige. Flere karaktere kommer desværre til at fremstå ubetydelige, dog som morsomme karaktere, men man kan komme i tvivl om hvad deres mening i fortællingen er.

En af de ting som Liane Moriarty forstår at gøre helt igennem i ’Hypnotisørens kærlighed’, er at den er hylende morsom! Selvom historie fra tid til anden slår fejl, så er der en klar rød tråd igennem bogen og det er dens humor. Humoren er til tider skør, til andre tider sarkastisk og nogle tider bare helt igennem plat. Selve sproget er skrevet med et glimt i øjet, som fortæller om forfatterens holdning til flere punkter og hvordan hun tolker dem i form af Ellen O’Farrell, hvilket også er en ting hun gør i alle sine bøger. Selvfølgelig opbygger hver en forfatter en karakter individuelt, men det er meget imponerende så godt som Liane Moriarty har klaret det. Selvom Ellen O’Farrell kun optræder i denne ene historie, så viger hun ikke et øjeblik for de karakteristiske træk, som hun er opbygget ved. Til tider sker der i historier, at forfatteren vælger at tilføre en handling, som passer til historiens handlingsforløb, men ikke nødvendigvis passer til karakterens personlighed. Det klarer Liane Moriarty rigtig flot at gøre, hvilket som sagt godt forekomme i andre bøger, hvor der er en dårlig forklaring på, hvorfor det skete.

Jeg giver ’Hypnotisørens kærlighed’ 5 ud af 6 stjerner, da den overordnet er en helt fantastisk bog, men jeg har fundet små fejl og mangler, som for mig var nok til at trække den ned fra 6 til 5 stjerner. Men jeg vil helt klart anbefale andre bøger af Liane Moriarty, da de som sagt er utrolig gode.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *