“I figentræets skygge” af Camilla Davidsson

i figentræ

Original titel: I fikonträdets skugga
Forfatter: Camilla Davidsson
Genre: Romantik
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen

Forlag: Palatium Books
Sider: 302
Udgivelsesdato: 6. marts 2020

 

 

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En rigtig powerwoman historie!

streg

Resumé

I en alder af 53 år, forlader Susannes mand hende for en yngre kvinde. Hun må desværre se i øjnene, at hun har lagt sine æg i den forkerte kurv, da hun som ung valgte at hellige alle sine timer til familien. Nu er hendes døtre voksne, og tilmed har Susanne også mistet sin mor for nyligt. Hun har dog efterladt hende et ismejeri på Gotland og Susanne tager derned i den tro, at hun hurtigt ville kunne få det ordnet og solgt. Så let går det da ikke, og da den mystiske nabo dukker op, bliver hun helt i tvivl om hun virkelig vil rejse.

streg

Anmeldelse

Helt ærligt, så var det så forfriskende at have en 53årige som hovedperson. Det er det første der slog mig, da jeg lagde bogen fra mig. Tøsefnidder og hjernedøde samtaler er skiftet ud med reelle problemer og et dybt ønske om at blive begæret igen i ’I figentræets skygge’. Selvom man er ung, kan man sagtens relatere til Susannes problemer, fordi de er så universelle og er bestemt også tanker, man kan have i en alder af 20 år.

Igennem bogen skifter vi lokation og vennekredse, men de giver én et så fint afbræk fra trælse samtaler, og gør at man bliver fænget og har lyst til at vende tilbage. Den personlighed, som Susanne så stille får igennem fortællingen, bliver også så flot styrket af det modspil, hun får af hendes venner, familie og potentielle kærester. Og ud over lokationsskiftet, så skifter hendes problemer også hele tiden, men Camilla Davidsson er så fantastisk til at flette to verdener helt naturligt ind i hinanden.

Bagsideteksten gør næsten ikke historien ære, fordi den er så meget dybere end, hvad man oprindelig forventer. Små nøgleord dækker over en langt større del af historien, og man bliver mere bevæget af Susannes fortælling, end man måske lige vil tro. Igennem Susannes forhold fik jeg også den følelse jeg fik, mellem Mr. Darcy og Elisabeth, hvilket var utroligt dejligt. Slutningen på fortællingen var måske en, man heller ikke lige havde set komme, men som bare rammer en så hårdt i hjertet, at man næsten ikke kan lade vær med at fælde en tåre.

’I figentræets skygge’ får 6 stjerner, fordi det er en skøn bog, som alle bør læse. Den rammer én i hjertet og giver en lyst til at leve livet. Den fanger en med alle følelser og giver en lyst til at blive 53 år og ud på eventyr.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *