“Ild” af Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

ild


Titel: Ild
Original titel: Eld
Forfatter: Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
Oversat af: Kina Bodenhoff
Forlag: Gyldendal
Sider: 663
Udkom: 2013
duo 4½


 

 

 

Selvom “Ild” i starten var lidt tung at komme i gennem, tog den til sidst i ordenlig drejning! da jeg manglede de sidste 250 sider i bogen, kunne jeg slet ikke slippe den, og slugte de sidste sider råt!

s

Resumé

Minoo, Anna-Karin, Linnéa, Vennesa, og Ida må stå sammen for at være klar til dæmonernes næste angrib. Noget tyder dog på at det er på vej. Mærkelige ting begynder at ske i Engelsfors, og flere og flere vender sig mod De Udvalgte, og prøver at ødelægge deres liv.
Pigerne er ikke i tvivl – noget ondt er på færre.
Samtidig kommer Rådet også til byen. De skal fortage en retssag om Anna-Karins ulovlige brug af magi mod andre. Den eneste måde pigerne vil kun klare retssagen på er ved at lyve, problemet er bare at man ikke kan lyve for Rådet.

En masse står på spil, og De Udvalgte på kæmpe mod større farer end nogle sinde før. Kan de holde sammen og stoppe det i tide?

s

Anmeldelse

”Ild” er knap 700 sider, og jeg må indrømme at det tog mig lidt tid at komme i gennem den, men da jeg manglede 250 sider åd jeg bogen råt! Hold da op sikke en spænding, jeg kan love jer for at det er værd at vente på!

Hvis man var glad for ”Cirklen” vil man elske ”Ild” som har alt det ”Cirklen” også har, og mere til. Bogen er fuld af spænding og mystik, og vi lærer en hel del mere om De Udvalgtes kræfter og ser endnu mere til magi end vi gjorde i første bog.

En af de ting som jeg synes er fedt ved denne serie er de mange personligheder. Der er 5 udvalgte tilbage, og der alle sammen helt forskellige fra hinanden. Dette er selvfølgelig også med til at skabe splid i mellem dem. Vi har mobberen, mobbeofteret, eks-stofmisbrugeren som nu ’kun’ ryger og klæder sig udelukket i sort, den festglade og vilde, samt den kloge og stille pige.
Det er simpelthen så spændende at følge alle pigerne, og se hvad der sker i deres liv, og hvordan det at være en del af De Udvalgte forandrer dem. De kommer alle sammen ud for udfordringer, både magiske og ganske almindelig teenageproblemer som kærestesorger, forældre der skændes, fraværende forældre, og følelsen at der er for meget pres på en.

Bogen fortæller tydeligt hvor svært teenageårene kan være, mens den samtidig pepper det hele op med en masse magi! For pigerne er De Udvalgte, og de skal forhindre dæmonerne i at skabe kaos og ødelæggelse på jorden.
Bogen minder mig ret meget om Harry Potter, ikke selve historien, men opbyggelsen. Vi følger pigerne i et år mens de går i 2.g og oplever deres personlige udfordringer og hvordan de håndtere deres magi. Til sidst i bogen kommer ’den store finale’ der hvor det hele går amok, og man virkelig har svært ved at slippe bogen!

Jeg må dog indrømme at bogen nogle gange havde lidt svært ved at holde mig fanget, og man savner lidt at der sker noget, men gudskelov redder slutningen det hele.
Jeg vil selvfølgelig ikke fortælle hvordan bogen slutter, men det var et kæmpe chok for mig, og til sidst i bogen sad jeg bare helt i chok og var ikke sikker på at det jeg lige havde læst var sandt – jeg kan kun sige at dette var fantastisk!

Lige nu sidder jeg tilbage, og kan slet ikke se hvordan det hele skal slutte med kun én bog mere – med mindre den er over 1000 sider! Helt ærlig vil jeg ønske at vi havde 2-3 bøger mere at glæde os til, men desværre er det ikke sådan.

”Ild” overraskede mig flere steder, og tog virkelig vejret fra mig. Selvom den til tider var lidt lang at komme i gennem, elskede jeg den fra første til sidste side. Mats Strandberg og Sara B. Elfgren har gjort et fremragende stykke arbejde, og jeg kan slet ikke udholde tanken om der nok går et år inden jeg kan læse afslutningen på denne serie.

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *