“Ildkamp” af Brandon Sanderson

Ildkamp

Originaltitel: Firefight
Serie: Fortropperne
Forfatter: Brandon Sanderson
Forlag: Dreamlitt
Genre: Science fiction roman
Sider: 408
Udgivelsesdato: 1. oktober 2015
Oversat af: Mie Møller Nielsen

DUO stjerner III

 

 

 

 

’Ildhjerte’ levede op til mine forventninger fra ’Stålhjerte’ og overraskede mig flere gange undervejs. Af samme grund venter jeg nu med spænding på at læse den sidste bog i serien.

streg

Resumé

Et års tid efter Stålhjertets død og efter tre mistænkelige angreb fra tre episke, beslutter David, Prof og Tia at tage til Babylon Genført, det tidligere Manhattan, for at finde ud af, hvorfor den højere episke Regalia, der regerer over byen, har sendt episke videre til Fortropperne i NewCago. Men det der venter dem i den oversvømmende by er langt værre end de havde regnet med…

streg

Anmeldelse

Endnu engang bliver jeg fanget af Brandon Sandersons virkelig fede univers, som på ingen måde minder mig om noget, jeg har læst før. Jeg synes godt nok at det er kreativt med den måde, som hver episk har sin helt egen evne og i mange tilfælde mere end en evne. Efterhånden som David finder ud af mere og mere om de episke, kan jeg slet ikke lade være med at tænke, at det er virkelig godt fundet på.

Som vi jo fandt ud af i ’Stålhjerte’, er både Prof og Megan episke, og mens Prof har kæmpet på Fortroppernes side og forsøgt at hjælpe dem ved at give de andre nogle af hans evner, så har Megan været på de episkes side fra den dag, hun selv blev episk. Det er et rigtig godt perspektiv at få sat på historien med hvordan fortiden har været med til at påvirke deres personlighed, når de er blevet episke, og desuden finde ud af, at der er en forbindelse mellem de episkes svaghed og deres fortid, hvilket gør at man hele tiden forsøger at regne ud, hvordan de forskellige tråde hænger sammen undervejs.

Vi bliver introduceret for nye episke i ’Ildkamp’, hvor især Udslettelse er rimelig hardcore og virker helt uovervindelig. Derudover møder vi også episke med mindre evner og bliver sat overfor dilemmaet om det er muligt at gøre episke mere magtfulde, og give udplukkede mennesker evner og dermed gøre dem episke. Det fik i hvert fald straks gang i en masse spekulationer fra min side.

Jeg glæder mig enormt meget til at læse den sidste bog i denne serie, selvom jeg på nuværende tidspunkt ikke har nogle anelse om, hvordan det skal ende nogenlunde godt, med den afslutning som ’Ildkamp’ kommer med. Hvis du endnu ikke er begyndt på serien, kan jeg kun anbefale dig at komme i gang, da det virkelig er en spændende historie.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *