“Independence day” på Blu-ray

Indenpendence day

Original titel: Independence day
Genre: Science fiction
Spilletid: 2 timer og 25 minutter
Skuespillere: Will Smith, Bill Pullman og Jeff Goldblum
Selskab: 20th Century Fox
Udkom: 27. juni 2016

DUO stjerner III

 

En utrolig klassiker af en film, som selvom at den blev produceret i 1996, sagtens kan måle sig med dagens film.

streg

Resumé

Jorden bliver angrebet af aliens på Amerikas uafhængighedsdag den 4. juli. Det bliver hurtigt tydeligt at se, at aliensene ikke er venlige stemte. Mange familier er påvirket af situationen på hver deres måde og derfor beslutter de sig for at gå sammen om, at hjælpe hinanden med at bekæmpe dem.  Så er spørgsmålet bare, om de kan stille noget op imod de ikke fredelige aliens?

streg

Anmeldelse

Jeg har set ’Independence day’ mange gange før, og jeg synes altid det er en god film. Det er virkelig en film, som jeg kan blive ved med at se igen og igen. Jeg kan utrolig godt lide science fiktion film og ’Independence day’ skuffer på ingen måde. Der er flere elementer med i filmen – spænding, verdens undergang, kærlighed og humor. Der er selvfølgelig også en masse tristhed og glæde med i filmen. Den har alle elementerne til at det er en god film. Det er også gerne en af mine fortrukne at se, selvom at filmen egentlig er produceret i 1996, og af den grund er selve aliens og grafikken ikke den bedste, men jeg synes alligevel, at den formår at holde sig oppe på set-up’et og skuespillerne.  

Jeg kunne rigtig godt lige set-up’et i den forstand, at man møder nogle forskellige familier og ser deres vej igennem situationen. Selvfølgelig mødes de også alle sammen på forskellige måder og det hele bliver på den måde bragt til en sammenhæng til sidst. Dette fortæller også meget om sammenholdet som alle har, når man selv og ens planet bliver truet på livet. Alle er parate til at gøre en indsats for at det hele kan lykkedes.

Skuespillerne er virkelig noget, som bringer filmen på et andet niveau. Jeg synes Will Smith er vildt god i denne film. Han er heltemodig og sjov som kun han kan være det. Selvom filmen egentligt er meget alvorlig, så er han bare med til at bringe et smil på læberne med hans mange kommentarer. Det er der flere af skuespillerne, som hjælper med at gøre i filmen. Dem som vi følger tæt, var alle sammen med til at bidrage med en god humor, og passede rigtig godt til deres roller.

Jeg glæder mig rigtig meget til at se ’Independence day: Resurgence’. Jeg kan se ud fra trailerne, at det er mange af der er blevet brugt mange af de samme skuespillere. Dette synes jeg er super godt, fordi det giver en god sammenhæng mellem de to film, på trods af at der er en del år imellem dem. Det kan også medvirke til, at folk som virkelig godt kunne lide ’Independence day’, gerne vil se 2’eren, hvis de har det ligesom mig.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *