“Insurgent” + ekstramateriale på DVD og Blu-ray

Titel: Insurgent
Genre: Action
Skuespillere: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Theo James
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Udgivelsesdato: 6. august 2015
Selskab: Nordisk Film

DUO 3

 

 

‘Insurgent’ var meget anderledes end bogen, og filmen levede ikke op til mine forventninger.

Ekstramaterialet havde nogle interessante klip, men ikke alt var lige spændende.


streg

Resumé 

Tris og de andre er flygtet fra Dauntless (skytsenglene), og søger ly hos Amity (Pacifisterne). Men faren lurer stadig, og Tris må indse at krigen langt fra er slut. Jeanine leder efter én speciel Divergent, som hun skal bruge til at åbne denne boks, der skulle siges at rumme svarene på, hvorfor samfundet er blevet som det er.

streg

Anmeldelse

Jeg har elsket ‘Divergent’ serien, lige siden jeg begyndte på den første bog, og blev kun lykkelig, da jeg fandt ud af at serien senere ville komme i biografen. Mange sammenligner serien med ‘The Hunger Games’, fordi begge historier foregår i et dystopisk samfund. Måske denne sammenligning også har været med til at gøre folks forventninger omkring filmen større? For lad os være ærlige, ‘Hunger Games’ filmene er fantastiske. Dog kan jeg ikke helt sige det samme om ‘Divergent’ filmene.

Jeg var rigtig glad for ‘Divergent’, da den ramte biograferne sidste år, og på trods af nogle ændringer hist og pist, fangede de alligevel de vigtigste pointer fra bogen. Jeg var meget tilfreds, og har set filmen flere gange siden. Derfor var mine forventninger til ‘Insurgent’ at den i lige så stor omfang vil ligne bogen – men det gjorde den ikke.

Vi har gennem tiden set at film sagtens kan være gode, uden at være tro kopier af bogen, og at man sagtens kan lave måde store og små ting om og “slippe af sted med det”. Min pointe er, at selvom filmen ikke er en 100 procent kopi af bogen, så kan det jo stadig sagtens være en god og fantastisk film – dog lever ‘Insurgent’ slet ikke op til forgængeren ‘Divergent’. Der var ændringer – mange ændringer hvilket de kunne være sluppet af sted med, hvis ændringerne i det mindste gav mening for historien.

Jeg elsker Tris! Hun er den perfekte kvindelige hovedrolle, både fordi hun ikke er perfekt, men også fordi hun forstår vigtigheden af at kæmpe for det man tror på, og indse sine fejl og acceptere at der ikke er noget hun kan gøre. Tris er en stærk kvindelig hovedrolle, som mange piger kan lære noget af. Dog skal det også siges at Tris ikke er speciel. Èn af de bedste ting ved Tris er, at næsten alle kan identificere sig med hende, men i filmudgaven af ‘Insurgent’ bliver Tris lavet til en “speciel Divergent”, hvor hun skildrer sig ud fra de andre. Dette synes jeg var lidt et forræderi mod hendes karakter, da det specielle ved den Tris vi alle kender og elsker fra bøgerne, er at hun er en almindelig teenager som indser, at hun kan gøre en forskel.

Der var rigtig mange forskellige ting i filmen som var blevet lavet modsat, blandt andet skændes Tris og Tobias meget i bogen, hvilket har stor effekt på deres forhold, men dette ser vi ikke noget af i filmen.

Udover ændringerne var der også mange scener i filmen – især simulationerne som Tris bliver udsat for – der var direkte mærkelige. Der var tilsat nogle lidt sære effekter, som ikke rigtig gjorde noget godt for filmen – tværtimod.

Selvom jeg ikke er videre begejstret over filmen, vil jeg stadig anbefale fans at se den, da mange stadig vil elske den. Er man hardcore fan af bogen vil mange af de ting jeg har nævnt her, med stor sandsynlighed irritere en, men i sidste ende handler det jo om smag.

streg

Anmeldelse af ekstramaterialet                       DUO 3

Audio commentary with producers Douglas Wick and Lucy Fisher

Dette er meget typisk at man sætter dette ind som ekstramaterialet, hvor instruktøren eller instuktørerne som det er i dette tilfælde, kommenterer på filmen, mens den kører. Det har dog aldrig sagt mig noget at se filmen på den måde.

From Divergent to Insurgent

Her handler det om rejsen fra Divergent til Insurgent, med særlig fokus på hvordan det var vigtigt at Tris var i fokus, så man kunne se hende udvikle sig og blive ældre. Det er både skuespillere og de der har været med til at lave filmen, som er inde at kommenterer på denne del, mens der bliver vist klip af både ’Divergent’ og ’Insurgent’.

The Others: Cast and Characters

Dette klip fortæller lidt om de nye skuespillere på sættet, hvilket jeg faktisk godt kunne lide, da man fandt lidt ud af hvordan de var udenfor filmen. Det er dog meget korte interviews med dem.

The Train Fight Unlocked

Her bliver alt omkring togscenen fortalt, så man får historien om hvordan de fandt på det hele, og fik bygget det op, så det stadigvæk passede ind i filmens handling og var tro mod karakterne.

The Peter Hayes Story

Hvis du er fan af Peter i serien, eller af Miles Teller, så vil dette klip nok gøre dig glad, da det dybest set kun handler om ham, og hvad for en karakter han spiller i serien, fordi han er så utilregnelig.

Divergent: Adapting Insurgent to the Screen

Forfatteren, Veronica Roth, deltager rigtig meget i dette klip, og fortæller om hele processen med at lave ‘Insurgent’ til en film. Der er også nogle af dem der har været med til at lave filmen, som fortæller omkring hvordan det var at have hende med til at lave filmen, og på den måde hjælpe dem med de idéer de havde. Jeg syntes det var et rigtig interessant klip, som også gjorde mig klogere på Veronica Roth og hvordan hun er som person.

Veronica Roth: Tell all

Jeg var helt vild med dette afsnit! Det fortæller både en masse om forfatteren, men også om filmen og fraktionerne, og jeg kan kun anbefale de der er fans af bøger, at få set dette klip. Da jeg ikke vil afsløre for meget, får du ikke andet af vide, end at det er et længere afsnit.

Insurgent in style

Her er det kostumerne det handler om. Hele processen med at få lavet tøjet til hver karakter. Da der er så mange skuespillere med i ’Insurgent’ betød det også, at der skulle laves rigtig mange kostumer.

Simulations: The next level

Dette klip handler om alle de stimulationer de skal lave i ’Insurgent’ og hvordan de har ændret og udviklet sig siden ’Divergent’. Det viser hvordan de laver stimulationer så ægte som overhovedet muligt, hvilket er ret imponerende at man kan på den måde med f.eks. at lukke noget af en by af. Jeg blev faktisk overrasket over, hvor fedt jeg syntes dette klip var, og jeg synes virkelig det er dejligt at det er med som ekstramateriale, da det var spændende at se.

Marketing Gallery

Her er der underkategorier, hvoraf tre af dem viser forskellige trailere for ’Insurgent’, hvor der er kommentarer ved nogle af dem. Den fjerde underkategori fortæller både skuespillerne og dem der har lavet filmen om hvordan det var at lave ’Insurgent’. I den sidste kategori er der nogle af filmens plakater.

Alt i alt

Jeg blev lidt skuffet over, at der ikke var nogen slettede scene med i ekstramaterialet. Derudover skal du være opmærksom på, at alt ekstramateriale er uden undertekster. Men ellers vil der sikkert være nogle ting, som vil være interessante og spændende at se for en der er fan af både bøgerne og filmene.

s

AM DUO

 

Skrevet af Mathilde Alfang og Anne Mette Bach Jeppesen

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *